of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • 'Shell en ExxonMobil moeten nu de veiligheid van de Groningers vooropstellen en de gaskraan verder dichtdraaien.' Dat zegt Albert Rodenboog, burgemeester van de door een zware beving getroffen gemeente Loppersum. 'Alles stond te schudden', zegt hij.

  Burgemeester: gaskraan dicht

  2 reacties

  'Shell en ExxonMobil moeten nu de veiligheid van de Groningers vooropstellen en de gaskraan verder dichtdraaien.' Dat zegt Albert Rodenboog, burgemeester van de door een zware beving getroffen gemeente Loppersum. 'Alles stond te schudden', zegt hij.

 • Een groep inwoners die zich heeft verzameld onder de naam ‘Stralen doen we liever zelf’ wil een aanbesteding van gemeente Utrechtse Heuvelrug voor 'slimme straatlantaarns' in Doorn uitstellen. Volgens de groep ontstaan er door de aanbesteding grote risico’s voor volksgezondheid en privacy.

  Bewoners bezorgd over slimme straatlantaarns

  Een groep inwoners die zich heeft verzameld onder de naam ‘Stralen doen we liever zelf’ wil een aanbesteding van gemeente Utrechtse Heuvelrug voor 'slimme straatlantaarns' in Doorn uitstellen. Volgens de groep ontstaan er door de aanbesteding grote risico’s voor volksgezondheid en privacy. 

 • Het aantal gemeenten dat adequaat optreedt tegen gevaarlijk roestvaststaal in de lokale zwembaden is de afgelopen maanden gestegen. Toch voldoet nog altijd de helft niet aan de wet. Dat blijkt uit een brief van minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

  Ollongren: helft gemeenten heeft zwembad niet op orde

  Het aantal gemeenten dat adequaat optreedt tegen gevaarlijk roestvaststaal in de lokale zwembaden is de afgelopen maanden gestegen. Toch voldoet nog altijd de helft niet aan de wet. Dat blijkt uit een brief van minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

 • De gemeente Utrecht mag doorgaan met het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers. De Raad van State maakte deze week korte metten met bezwaren van een aantal bewoners van oude stadswijken, die vreesden voor onder meer stankoverlast, herrie, het verdwijnen van parkeerplekken en aantasting van de openbare ruimte.

  Utrecht mag doorgaan met plaatsing afvalcontainers

  De gemeente Utrecht mag doorgaan met het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers. De Raad van State maakte deze week korte metten met bezwaren van een aantal bewoners van oude stadswijken, die vreesden voor onder meer stankoverlast, herrie, het verdwijnen van parkeerplekken en aantasting van de openbare ruimte.

 • Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat benadrukt dat voor minister Cora van Nieuwenhuizen zorgvuldige besluitvorming over de opening van Lelystad Airport voorop staat. Het ministerie reageert daarmee op uitspraken van Kamerlid Eppo Bruins van regeringspartij ChristenUnie.

  'Zorgvuldigheid besluit Lelystad voorop'

  1 reactie

  Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat benadrukt dat voor minister Cora van Nieuwenhuizen zorgvuldige besluitvorming over de opening van Lelystad Airport voorop staat. Het ministerie reageert daarmee op uitspraken van Kamerlid Eppo Bruins van regeringspartij ChristenUnie.

 • De 77-jarige Hans H. uit Voorburg moest zich vrijdag verantwoorden voor het veelvuldig versturen van felle e-mails naar lokale politici in zijn woonplaats in 2015 en 2016. In de niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Den Haag eiste zijn advocate meer onderzoek omdat er volgens haar fouten staan in het dossier.

  'Bestuurdersstalker' heeft geen spijt

  2 reacties

  De 77-jarige Hans H. uit Voorburg moest zich vrijdag verantwoorden voor het veelvuldig versturen van felle e-mails naar lokale politici in zijn woonplaats in 2015 en 2016. In de niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Den Haag eiste zijn advocate meer onderzoek omdat er volgens haar fouten staan in het dossier.

 • Guido Derks, algemeen directeur van de provincie Limburg, waarschuwt voor toekomstige personeelstekorten als een ambtenarenbaan niet snel aantrekkelijker wordt gemaakt voor pas afgestudeerden.

  Provincie Limburg wil meer trainees

  Guido Derks, algemeen directeur van de provincie Limburg, waarschuwt voor toekomstige personeelstekorten als een ambtenarenbaan niet snel aantrekkelijker wordt gemaakt voor pas afgestudeerden.

 • Met de inzet van beeldherkenning op basis van kunstmatige intelligentie analyseerden wetenschappers 50 miljoen Street View-beelden. Het doel van het onderzoek was om te zien of er makkelijker manieren te bedenken zijn om aan demografische gegevens te komen. Voorspellingen doen op basis van automerken bleek verrassend nauwkeurig.

  'Autokeuze kan politieke voorkeur voorspellen'

  6 reacties

  Met de inzet van beeldherkenning op basis van kunstmatige intelligentie analyseerden wetenschappers 50 miljoen Street View-beelden. Het doel van het onderzoek was om te zien of er makkelijker manieren te bedenken zijn om aan demografische gegevens te komen. Voorspellingen doen op basis van automerken bleek verrassend nauwkeurig.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers