of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Vijf bewoners moeten woensdag direct weg, vijftien anderen mogen van de gemeente Zundert nog even blijven omdat zij een zorgindicatie hebben.

  Fort Oranje mag helemaal ontruimd worden

  Reageer

  De laatste twintig bewoners moeten ook weg van camping Fort Oranje in Zundert. Die gemeente wil woensdag verder gaan met de ontruiming van de camping, maar enkele bewoners wilden dat beletten en stapten naar de Raad van State. De raad oordeelde dinsdag dat de gemeente volledig in haar recht staat.

 • In Brunssum moeten geen wethouders zitten die problemen hebben met hun integriteit. Dat stelt minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) dinsdag.

  Ollongren: wethouder Brunssum moet vertrekken

  16 reacties

  Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil dat de omstreden Brunssumse wethouder Jo Palmen weggaat. De bewindsvrouw hoopt dat Palmen zelf opstapt, maar als dat niet gebeurt sluit ze niet uit dat zij zelf gaat ingrijpen. Palmen wilde dinsdag niet reageren.

 • Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) gaat kijken of de vergoeding van raadsleden in kleine gemeenten nog voldoende is. Raadsleden hebben het de afgelopen jaren veel drukker gekregen en komen volgens onderzoek vaak tijd tekort om hun taken goed uit te voeren.

  Vergoeding raadsleden heeft aandacht minister

  3 reacties

  Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) gaat kijken of de vergoeding van raadsleden in kleine gemeenten nog voldoende is. Raadsleden hebben het de afgelopen jaren veel drukker gekregen en komen volgens onderzoek vaak tijd tekort om hun taken goed uit te voeren.

 • B. werd eerder dit jaar veroordeeld tot 2,5 jaar cel vanwege het in stukken hakken van een lijk en het dumpen ervan in een kanaal. Daarnaast kreeg hij vijf jaar en zeven maanden cel vanwege wapenhandel. Vanwege die straffen wilde het Openbaar Ministerie de zaak eerst niet meer voor de rechter brengen.

  3 maanden geëist voor bedreigen burgemeester

  Reageer

  Tegen de 67-jarige wapenhandelaar Jan B. uit het Brabantse Hulten is dinsdag in de rechtbank in Breda drie maanden cel geëist. B wordt verdacht van bedreiging van burgemeester Jan Boelhouwer van de gemeente Gilze-Rijen, waaronder Hulten valt.

 • Smsjes en whatsapp-berichten op zakelijke telefoons blijken toch opvraagbaar met een Wob-verzoek. Dat wordt duidelijk na een uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland. Het Rijk gaf eerder aan dat elektronisch berichtenverkeer niet onder de Wob valt, maar dat blijkt niet het geval.

  Rechter: whatsapp-berichten zijn te wobben

  Smsjes en whatsapp-berichten op zakelijke telefoons blijken toch opvraagbaar met een Wob-verzoek. Dat wordt duidelijk na een uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland. Het Rijk gaf eerder aan dat elektronisch berichtenverkeer niet onder de Wob valt, maar dat blijkt niet het geval.

 • Burgemeester Jos Heijmans van Weert was op 3 mei 2016 ‘burgerlijk ongehoorzaam’ en hielp een Syrisch gezin met onderduiken. Doaa Al Refae en haar kinderen trokken in bij de zusters Birgittinessen. Het gezin heeft wederom asiel aangevraagd. ‘Ze krijgen geheid een status.’

  Weert viert feest met Syrisch gezin

  Burgemeester Jos Heijmans van Weert was op 3 mei 2016 ‘burgerlijk ongehoorzaam’ en hielp een Syrisch gezin met onderduiken. Doaa Al Refae en haar kinderen trokken in bij de zusters Birgittinessen. Het gezin heeft wederom asiel aangevraagd. ‘Ze krijgen geheid een status.’

 • Maar liefst 59 gemeenten, iets meer dan één zevende van de 388 Nederlandse gemeenten, heeft momenteel een waarnemend burgemeester, concludeert Het Financieele Dagblad (FD).

  Eén zevende burgemeesters is waarnemer

  Maar liefst 59 gemeenten, iets meer dan één zevende van de 388 Nederlandse gemeenten, heeft momenteel een waarnemend burgemeester, meldt Het Financieele Dagblad (FD). De gemiddelde ambtsduur van de zittende waarnemers bedraagt 21 maanden.

 • De VNG heeft in aanloop naar de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) een stappenplan ontwikkeld voor gemeenten. De vereniging stelt in het document dat het onvermijdelijk is dat gemeenten in de praktijk tegen vragen en problemen aanlopen.

  ‘Problemen rondom AVG onvermijdelijk’

  1 reactie

  De VNG heeft in aanloop naar de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) een stappenplan ontwikkeld voor gemeenten. De vereniging stelt in het document dat het onvermijdelijk is dat gemeenten in de praktijk tegen vragen en problemen aanlopen.

 • Campingeigenaar Cees Engel is zondagmiddag aangehouden toen hij het terrein van camping Fort Oranje in Rijsbergen wilde opgaan. Ook zijn juridisch adviseur is aangehouden, meldt de politie. Beiden overtraden volgens de politie het door de gemeente Zundert (waar het dorp Rijsbergen bij hoort) opgelegde gebiedsverbod.

  Eigenaar camping Fort Oranje aangehouden

  1 reactie

  Campingeigenaar Cees Engel is zondagmiddag aangehouden toen hij het terrein van camping Fort Oranje in Rijsbergen wilde opgaan. Ook zijn juridisch adviseur is aangehouden, meldt de politie. Beiden overtraden volgens de politie het door de gemeente Zundert (waar het dorp Rijsbergen bij hoort) opgelegde gebiedsverbod.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers