of 59236 LinkedIn

Nieuws

 • De oefening vindt plaats op diverse plekken, zoals bij restaurant Haddock in Amsterdam-Oost en het nog niet in gebruik genomen metrostation Europaplein. Omwonenden, bedrijven en organisaties rondom de oefenlocaties zijn op de hoogte gebracht van de oefening, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van oefenmunitie.

  Oefenaanslag in Amsterdam

  Reageer

  In Amsterdam wordt woensdag en donderdag een terroristische aanslag nagebootst. Bij de oefening zijn bijna zeshonderd mensen betrokken, onder wie 240 figuranten, afgevaardigden van de gemeente, politie, Openbaar Ministerie, brandweer, de geneeskundige hulpdiensten, Dienst Speciale Interventies (DSI) en Defensie. Wat het scenario is, wordt vooraf niet bekendgemaakt.

 • Het idee voor de proef komt voort uit een enquête die de gemeente deze zomer hield onder 13.500 Hagenaars. 64 procent van de mensen is positief over het instellen van de vuurwerkvrije zones. Een kleiner, maar toch aanzienlijk deel, denkt hierover ook echt afspraken te kunnen maken met buurtbewoners.

  Proef met vrijwillige vuurwerkvrije zones in Den Haag

  1 reactie

  Bij de komende jaarwisseling houdt de gemeente Den Haag een proef waarbij bewoners zelf hun straat, pleintje of speeltuin vuurwerk vrij mogen verklaren. Bewoners handhaven zelf, de gemeente faciliteert met borden die de zone markeren. De proef wordt gehouden in het stadsdeel Scheveningen.

 • Aan de enquête van Citisens/Necker van Naem nam bijna de helft van alle griffiers deel – 171 van de 388. 23 procent van hen geeft aan dat ondermijning in hun gemeente speelt. Ruim twee derde van de griffiers vindt het de verantwoordelijkheid van de politieke partijen om ondermijning te voorkomen. 12 procent vindt dat vooral een zaak voor de burgemeester.

  Ondermijning in kwart gemeenten

  Bijna een kwart van de gemeenten heeft te maken met ondermijnende activiteiten van criminelen richting raadsleden. Die worden echter nog zelden gescreend op integriteit. Dat geven raadsgriffiers aan in een enquête van Citisens/Necker van Naem.

 • Vriendschap en gezelligheid. Dat zijn volgens Jos van Rey de begrippen geweest die zijn band met projectontwikkelaar Piet van Pol altijd hebben bepaald. Justitie ziet er iets anders in: de relatie tussen Van Rey en Van Pol werd gekenmerkt door belangenverstrengeling.

  Van Rey weet van de prins geen kwaad

  9 reacties

  Vriendschap en gezelligheid. Dat zijn volgens Jos van Rey de begrippen geweest die zijn band met projectontwikkelaar Piet van Pol altijd hebben bepaald. Justitie ziet er iets anders in: de relatie tussen Van Rey en Van Pol werd gekenmerkt door belangenverstrengeling.

 • De successen in pilotgebieden zorgen ervoor dat het KVO in hoog tempo over het land wordt uitgerold. Ervaringen in Bronkhorst, Moergestel, Ede en Elst leren dat de criminaliteit daalt als gemeente, politie, brandweer, agrariërs, waterschappen, natuurorganisaties en zelfs jagers en makelaars in agrarisch vastgoed intensiever met elkaar samenwerken.

  Platteland gaat strijd met criminelen aan

  Reageer

  Drugslabs in leegstaande schuren, diefstal van landbouwmachines, hennepteelt middenin maïsvelden: buitengebieden zijn vatbaar voor criminele praktijken. Om ze een halt toe te roepen, is er sinds vorig jaar in diverse regio’s een samenwerking tussen alle partijen die op het platteland werkzaam zijn. Het aantal gebieden dat actief de strijd tegen criminaliteit aangaat, zal de komende jaren snel stijgen. Woensdag krijgt Dronten als vijfde gemeente een Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Buitengebied.

 • In eenvoudiger taal, zodat het voor iedereen gemakkelijker is om hun rechten na kijken. Dat is een van de veranderingen die de VNG en de vakbonden willen doorvoeren bij de aanpassing van de rechtspositieregeling van gemeenteambtenaren. Die afspraken staan in de CAR-UWO maar moeten ‘genormaliseerd’ worden nu de ambtenaren per 2020 onder het burgerlijk recht komen te vallen.

  ‘Genormaliseerde’ en begrijpelijke cao in de maak

  In eenvoudiger taal, zodat het voor iedereen gemakkelijker is om hun rechten na kijken. Dat is een van de veranderingen die de VNG en de vakbonden willen doorvoeren bij de aanpassing van de rechtspositieregeling van gemeenteambtenaren. Die afspraken staan in de CAR-UWO maar moeten ‘genormaliseerd’ worden nu de ambtenaren per 2020 onder het burgerlijk recht komen te vallen.

 • Weesp krijgt een raadgevend referendum over de fusie van Weesp. Inwoners van de gemeente mogen dan stemmen of zij samen willen gaan met Amsterdam of Gooise meren. Een derde optie is dat Weesp zelfstandig blijft.

  Weesp krijgt referendum over gemeentefusie

  Weesp krijgt een raadgevend referendum over de fusie van Weesp. Inwoners van de gemeente mogen dan stemmen of zij samen willen gaan met Amsterdam of Gooise meren. Een derde optie is dat Weesp zelfstandig blijft.

 • Volgens de gemeente Den Haag biedt de organisatie hulp aan 37 jongeren en kinderen. De gemeente zorgt ervoor dat een andere jeugdhulpaanbieder de hulp en zorg tijdig overneemt. 'Daarbij is de inzet om de cliënten op de huidige locaties van Melius Zorg te houden. Stabiliteit en het borgen van de veiligheid van de cliënten staan voorop.'

  Haagse zorggroep Melius Zorg moet werk staken

  1 reactie

  De zorg van hulpverleningsinstelling Melius Zorg in Den Haag laat zo veel te wensen over, dat de organisatie alle cliënten binnen twee weken moet overdragen aan een andere zorgaanbieder. Ook mogen er geen nieuwe cliënten worden aangenomen, meldt de Inspectie Gezondheidszorg maandag.

 • De provincie Noord-Brabant heeft voor 1,5 miljoen euro de schuld van een failliet verklaarde jachthaven in Raamsdonk overgenomen om te voorkomen dat het bedrijf in handen van criminelen valt. Volgens een provinciewoordvoerder waren er stevige aanwijzingen dat malafide ondernemers hun slag wilden slaan op een executieveiling. De veiling is voorlopig uitgesteld.

  Brabant voorkomt verkoop haven aan criminelen

  Reageer

  De provincie Noord-Brabant heeft voor 1,5 miljoen euro de schuld van een failliet verklaarde jachthaven in Raamsdonk overgenomen om te voorkomen dat het bedrijf in handen van criminelen valt. Volgens een provinciewoordvoerder waren er stevige aanwijzingen dat malafide ondernemers hun slag wilden slaan op een executieveiling. De veiling is voorlopig uitgesteld.

 • Een leidinggevende bij de brandweer Amsterdam-Amstelland is geschorst omdat hij racistische opmerkingen zou hebben gemaakt tegen een collega. Een woordvoerder van de brandweer bevestigde zondag berichtgeving hierover door de website ThePostOnline.

  Leidinggevende brandweer geschorst om racisme

  6 reacties

  Een leidinggevende bij de brandweer Amsterdam-Amstelland is geschorst omdat hij racistische opmerkingen zou hebben gemaakt tegen een collega. Een woordvoerder van de brandweer bevestigde zondag berichtgeving hierover door de website ThePostOnline.

 • De politie kan voortaan mensen in een groot deel van de gemeente Venlo preventief fouilleren op verboden wapenbezit, ook zonder concrete verdenking. Op die manier wil de gemeente nieuw geweld voorkomen.

  Gemeente Venlo breidt preventief fouilleren uit

  Reageer

  De politie kan voortaan mensen in een groot deel van de gemeente Venlo preventief fouilleren op verboden wapenbezit, ook zonder concrete verdenking. Op die manier wil de gemeente nieuw geweld voorkomen.

 • Het huis en de schuur in Kaatsheuvel waar twee mannen vrijdagmiddag overleden omdat ze de giftige dampen van een drugslab hadden ingeademd, gaan voor drie maanden op slot. Burgemeester Wim Luijendijk van de gemeente Loon op Zand heeft dat zaterdag besloten en bekendgemaakt.

  Burgemeester sluit huis met drugslab

  Reageer

  Het huis en de schuur in Kaatsheuvel waar twee mannen vrijdagmiddag overleden omdat ze de giftige dampen van een drugslab hadden ingeademd, gaan voor drie maanden op slot. Burgemeester Wim Luijendijk van de gemeente Loon op Zand heeft dat zaterdag besloten en bekendgemaakt.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers