of 59236 LinkedIn

Nieuws

 • De openingstijden van Amsterdamse coffeeshops in de buurt van scholen mogen worden beperkt. Dat is de strekking van een serie uitspraken die de Raad van State woensdag heeft gedaan.

  Coffeeshops mogen pas na schooltijd open

  1 reactie

  De openingstijden van Amsterdamse coffeeshops in de buurt van scholen mogen worden beperkt. Dat is de strekking van een serie uitspraken die de Raad van State woensdag heeft gedaan.

 • Het ministerie heeft Necker van Naem, het bureau dat de verkiezing in opdracht van Binnenlands Bestuur uitvoert, gevraagd samen met de Tilburg University een analyse van de data van de eerdere edities te maken. Andy Clijnk, plaatsvervangend hoofd van de afdeling politieke ambtsdragers van BZK, legt uit waarom de onderliggende gegevens – hoewel volgens hem vooral bekeken vanuit het perspectief van de insider – interessant zijn.

  BZK ziet brood in data beste bestuurder

  Wat maakt iemand tot excellent lokaal bestuurder? Binnenlandse Zaken wil dit ook weten en laat de Tilburg University en Necker van Naem de onderliggende data van de door Binnenlands Bestuur georganiseerde verkiezing analyseren.

 • Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag opnieuw twee jaar celstraf geëist tegen voormalig VVD-politicus Jos van Rey. Volgens het OM heeft Van Rey zich schuldig gemaakt aan corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen.

  OM eist twee jaar tegen Jos van Rey

  8 reacties

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag opnieuw twee jaar celstraf geëist tegen voormalig VVD-politicus Jos van Rey. Volgens het OM heeft Van Rey zich schuldig gemaakt aan corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen.

 • Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in hoger beroep twee jaar cel geëist tegen de Limburgse projectontwikkelaar Piet van Pol wegens omkoping. Van Pol (74) zou voormalig VVD-politicus Jos van Rey over een periode van jaren hebben omgekocht.

  2 jaar cel geëist tegen medeverdachte Van Rey

  Reageer

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in hoger beroep twee jaar cel geëist tegen de Limburgse projectontwikkelaar Piet van Pol wegens omkoping. Van Pol (74) zou voormalig VVD-politicus Jos van Rey over een periode van jaren hebben omgekocht. Van Pol trakteerde Van Rey onder meer op reisjes naar Zuid-Frankrijk en uitstapjes naar WK-voetbalwedstrijden. Van Pol wilde en kreeg daar zakelijk voordeel voor terug, meent het OM. Van Pol staat tegelijk met Van Rey terecht, maar de zaken worden dinsdag apart besproken bij het gerechtshof in Den Haag. De eis tegen Van Rey volgt daarom later.

 • PvdA'er Van Aert besloot in augustus om af te zien van een tweede ambtstermijn in Best omdat hij er niet meer wil wonen. Zijn benoeming loopt tot 1 september 2018. De burgemeester heeft een koophuis in Boxtel en huurt een appartement in Best.

  Burgemeester Van Aert van Best vervangen na woonplaatsrel

  3 reacties

  De Brabantse gemeente Best krijgt op korte termijn een waarnemend burgemeester omdat burgemeester Anton van Aert sinds afgelopen zomer ziek thuis zit na een rel over zijn woonplaats. Commissaris van de koning Wim van de Donk heeft dat besloten, aldus zijn woordvoerder maandagavond.

 • Trainees vinden hun overheidsorganisatie vaak interessanter dan gedacht. Ze leren er veel en zien hun verwachtingen uitkomen. Natuurlijk blijft er altijd wat te wensen over: meer leeftijdsgenoten op de werkvloer en vooral: een vast dienstverband. 'De overheid moet zich bewust zijn van haar sterke businesscase.'

  ‘Jongeren hoeven niet per se naar de Zuidas’

  Trainees vinden hun overheidsorganisatie vaak interessanter dan gedacht. Ze leren er veel en zien hun verwachtingen uitkomen. Natuurlijk blijft er altijd wat te wensen over: meer leeftijdsgenoten op de werkvloer en vooral: een vast dienstverband. ‘Jongeren kijken niet uit naar een leven vol flexibiliteit.’

 • De gemeente Tilburg mag niet van GGZ-Breburg verwachten dat het taken in de hoogspecialistische jeugdhulp voor zo’n 15 procent onder de kostprijs uitvoert, heeft de voorzieningenrechter bepaald.

  Tilburg op vingers getikt om tarieven jeugd-GGZ

  De gemeente Tilburg mag niet van GGZ-Breburg verwachten dat het taken in de hoogspecialistische jeugdhulp voor zo’n 15 procent onder de kostprijs uitvoert, heeft de voorzieningenrechter bepaald. De aanbestedingsprocedure door de regio Hart van Brabant voor 2018 moet opnieuw worden gestart.

 • Voormalig staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) is benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep.

  Nieuwe baan voor Van Rijn

  2 reacties
 • Oud-minister Ronald Plasterk gaat naar het bedrijfsleven. De PvdA'er gaat op 1 december aan de slag bij de Amsterdamse onderneming myTommorows.

  Nieuwe baan voor Plasterk

  2 reacties

  Oud-minister Ronald Plasterk gaat naar het bedrijfsleven. De PvdA'er gaat op 1 december aan de slag bij de Amsterdamse onderneming myTommorows.

 • Een gemeente moet een goed beeld hebben van het voorzieningennetwerk in het sociaal domein om kwetsbare inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen. Na een gemeentelijke fusie en gedurende de invoering van de decentralisaties bracht de gemeente Krimpenerwaard als eerste gemeente dit netwerk visueel in kaart.

  Krimpenerwaard visualiseert sociaal domein

  Om kwetsbare inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen, moet een gemeente een goed beeld te hebben van het voorzieningennetwerk in het sociaal domein. Na een gemeentelijke fusie en gedurende de invoering van de decentralisaties bracht de gemeente Krimpenerwaard als eerste gemeente het netwerk visueel in kaart.

 • De provincie Gelderland gaat investeren in het versterken van de positie van lokale politici. Samen met de VNG-afdeling Gelderland wordt de Gelderland Academie opgezet.

  Gelderland Academie voor raadsleden en ambtenaren

  De provincie Gelderland gaat investeren in het versterken van de positie van lokale politici. Samen met de VNG-afdeling Gelderland wordt de Gelderland Academie opgezet. Daar kunnen raadsleden in regionaal verband, Statenleden en bestuurders en ambtenaren scholing en training krijgen in bijvoorbeeld zaken als weerbaarheid, integriteit en samenwerking. 

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers