of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Voor de samenleving cruciale sluizen, gemalen en andere infrastructuur zijn door Rijkswaterstaat goed beschermd tegen aanvallen door hackers. Voor andere sluizen zijn de waterschappen verantwoordelijk, maar het kabinet gaat woensdag met hen praten over de beveiliging van hun computersystemen, zegt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) op vragen van het CDA.

  Minister sust zorgen om hacken sluizen

  Reageer

  Voor de samenleving cruciale sluizen, gemalen en andere infrastructuur zijn door Rijkswaterstaat goed beschermd tegen aanvallen door hackers. Voor andere sluizen zijn de waterschappen verantwoordelijk, maar het kabinet gaat woensdag met hen praten over de beveiliging van hun computersystemen, zegt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) op vragen van het CDA.

 • Volgens Gedeputeerde Staten van Gelderland moeten geconstateerde fouten in eerdere onderzoeken naar de uitbreiding van het vliegveld worden hersteld. Ook moet de herindeling van het luchtruim aan bod komen, zodat er ‘nieuwe, acceptabele routes over Gelderland ontworpen kunnen worden met zo minimaal mogelijke gevolgen voor de Gelderlanders’, zo laten GS maandagavond weten.

  Provincie Gelderland wil nieuwe procedure Lelystad

  8 reacties

  Gelderland wil dat het ministerie van Infrastructuur de procedure rondom de uitbreiding van Lelystad Airport opnieuw start. Volgens het provinciebestuur hebben gesprekken met het ministerie tot nu toe te weinig opgeleverd en is er geen zicht op verbeteringen. Gelderland was tot nu toe bereid om mee te denken over de uitbreiding van het vliegveld in 2019.

 • De Tweede Kamer gaat begin volgend jaar openbare hoorzittingen houden over de voorgenomen herindelingen in de Hoeksche Waard (Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen) en in Groningen (Groningen, Ten Boer en Haren). Een deel van de betrokken gemeenten is daar fel op tegen.

  Hoorzittingen Kamer over omstreden herindelingen

  De Tweede Kamer gaat in januari openbare hoorzittingen houden over de voorgenomen herindelingen in de Hoeksche Waard (Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen) en in Groningen (Groningen, Ten Boer en Haren). Zoals de plannen er nu liggen, moeten deze gemeenten per 1 januari 2019 fuseren. Een deel van de betrokken gemeenten is daar fel op tegen.

 • De VNG en een groep deelnemende gemeenten hebben besloten om te stoppen met de Gemeentelijke Verenigde Registratie van Persoonsgegevens (GVR). De bedoeling van de groep was om met behulp van de BRP-broncode toch nog een modernisering persoonsregistratie te kunnen realiseren.

  Teleurgesteld VNG staakt project met BRP-erfenis

  De VNG en een groep deelnemende gemeenten hebben besloten om te stoppen met de Gemeentelijke Verenigde Registratie van Persoonsgegevens (GVR). De bedoeling van de groep was om met behulp van de BRP-broncode toch nog een modernisering persoonsregistratie te kunnen realiseren.

 • Ondanks de werkdruk stelt driekwart van de zittende gemeenteraadsleden zich opnieuw beschikbaar voor een volgende periode. Dat blijkt uit een onderzoek dat de NOS deed in samenwerking met raadsledenvereniging raadslid.nu.

  Raadsleden willen verder ondanks werkdruk

  Reageer

  Ondanks de werkdruk stelt driekwart van de zittende gemeenteraadsleden zich opnieuw beschikbaar voor een volgende periode. Dat blijkt uit een onderzoek dat de NOS deed in samenwerking met raadsledenvereniging raadslid.nu. 

 • De Eindhovense ouderenpartij Ouderen Appèl heeft Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS) geroyeerd als lid. De leden van de lokale partij vinden dat Krol geen lid meer kan zijn omdat hij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer is voor 50PLUS in Eindhoven.

  Ouderenpartij Eindhoven royeert Henk Krol

  1 reactie

  De Eindhovense ouderenpartij Ouderen Appèl heeft Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS) geroyeerd als lid. De leden van de lokale partij vinden dat Krol geen lid meer kan zijn omdat hij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer is voor 50PLUS in Eindhoven.

 • Per 1 januari zullen dat er volgens een inventarisatie van Raadslid.nu 8823 raadsleden zijn. Dit als gevolg van de herindelingsverkiezingen. Het aantal raadsleden zal de komende jaren verder afnemen door herindeling van gemeenten.

  88 raadsleden minder vanaf volgend jaar

  Per 1 januari 2018 zijn er als gevolg van de gemeentelijke herindelingen in Friesland, Groningen en Gelderland 88 raadsleden minder in de (nieuwe) gemeentehuizen. Nederland heeft 8911 raadsleden. 

 • Er moet veel meer praktijkkennis worden gebruikt bij het maken van nieuw beleid. ‘Kijk naar de werkwijze van Brussel’, betogen Arthur Docters van Leeuwen en Meyken Houppermans in een essay in Binnenlands Bestuur.

  Beter beleid? Kijk naar en volg Brussel

  Er moet veel meer praktijkkennis worden gebruikt bij het maken van nieuw beleid. ‘Kijk naar de werkwijze van Brussel’, betogen Arthur Docters van Leeuwen en Meyken Houppermans in een essay in Binnenlands Bestuur. ‘Daar weten ze al jaren hoe het moet.’

 • Twitterende wijkagenten zorgen voor een positiever beeld van politie, maar het twitteren zorgt er niet voor dat mensen zich veiliger voelen. Dat concludeert onderzoeker Imke Smulders in haar proefschrift ‘#Politie. Twittergebruik door wijkagenten en de veiligheidsbeleving van de burger’ voor de Open Universiteit

  Tweets wijkagenten zorgen niet voor veiliger gevoel

  1 reactie

  Twitterende wijkagenten zorgen voor een positiever beeld van politie, maar het twitteren zorgt er niet voor dat mensen zich veiliger voelen. Dat concludeert onderzoeker Imke Smulders in haar proefschrift ‘#Politie. Twittergebruik door wijkagenten en de veiligheidsbeleving van de burger’ voor de Open Universiteit

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers