of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Ondanks de werkdruk stelt driekwart van de zittende gemeenteraadsleden zich opnieuw beschikbaar voor een volgende periode. Dat blijkt uit een onderzoek dat de NOS deed in samenwerking met raadsledenvereniging raadslid.nu.

  Raadsleden willen verder ondanks werkdruk

  Reageer

  Ondanks de werkdruk stelt driekwart van de zittende gemeenteraadsleden zich opnieuw beschikbaar voor een volgende periode. Dat blijkt uit een onderzoek dat de NOS deed in samenwerking met raadsledenvereniging raadslid.nu. 

 • De Eindhovense ouderenpartij Ouderen Appèl heeft Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS) geroyeerd als lid. De leden van de lokale partij vinden dat Krol geen lid meer kan zijn omdat hij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer is voor 50PLUS in Eindhoven.

  Ouderenpartij Eindhoven royeert Henk Krol

  1 reactie

  De Eindhovense ouderenpartij Ouderen Appèl heeft Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS) geroyeerd als lid. De leden van de lokale partij vinden dat Krol geen lid meer kan zijn omdat hij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer is voor 50PLUS in Eindhoven.

 • Per 1 januari zullen dat er volgens een inventarisatie van Raadslid.nu 8823 raadsleden zijn. Dit als gevolg van de herindelingsverkiezingen. Het aantal raadsleden zal de komende jaren verder afnemen door herindeling van gemeenten.

  88 raadsleden minder vanaf volgend jaar

  Per 1 januari 2018 zijn er als gevolg van de gemeentelijke herindelingen in Friesland, Groningen en Gelderland 88 raadsleden minder in de (nieuwe) gemeentehuizen. Nederland heeft 8911 raadsleden. 

 • Er moet veel meer praktijkkennis worden gebruikt bij het maken van nieuw beleid. ‘Kijk naar de werkwijze van Brussel’, betogen Arthur Docters van Leeuwen en Meyken Houppermans in een essay in Binnenlands Bestuur.

  Beter beleid? Kijk naar en volg Brussel

  Er moet veel meer praktijkkennis worden gebruikt bij het maken van nieuw beleid. ‘Kijk naar de werkwijze van Brussel’, betogen Arthur Docters van Leeuwen en Meyken Houppermans in een essay in Binnenlands Bestuur. ‘Daar weten ze al jaren hoe het moet.’

 • Twitterende wijkagenten zorgen voor een positiever beeld van politie, maar het twitteren zorgt er niet voor dat mensen zich veiliger voelen. Dat concludeert onderzoeker Imke Smulders in haar proefschrift ‘#Politie. Twittergebruik door wijkagenten en de veiligheidsbeleving van de burger’ voor de Open Universiteit

  Tweets wijkagenten zorgen niet voor veiliger gevoel

  1 reactie

  Twitterende wijkagenten zorgen voor een positiever beeld van politie, maar het twitteren zorgt er niet voor dat mensen zich veiliger voelen. Dat concludeert onderzoeker Imke Smulders in haar proefschrift ‘#Politie. Twittergebruik door wijkagenten en de veiligheidsbeleving van de burger’ voor de Open Universiteit

 • Gemeenten moeten in actie kunnen komen tegen huisbazen die zich niet aan de regels houden. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) heeft hiervoor een plan gemaakt. Volgens de studentenvakbond vormt intimidatie door huisbazen een structureel probleem.

  'Gemeenten moeten optreden tegen huisjesmelkers'

  Reageer

  Gemeenten moeten in actie kunnen komen tegen huisbazen die zich niet aan de regels houden. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) heeft hiervoor een plan gemaakt. Volgens de studentenvakbond vormt intimidatie door huisbazen een structureel probleem.

 • Het lijmen van de harde zorgknip bij 18-/18+ is symptoombestrijding die de aandacht van de bredere aanpak rond inkomen, huisvesting, onderwijs of werk en versterking van het netwerk wegtrekt. Stichting Zwerfjongeren Nederland pleit voor een verschuiving van de inzet naar basale noden en ontwikkelingspotentieel van jongeren. ‘De basis moet op orde zijn.'

  ‘Lijmen zorgknip 18-/18+ is symptoombestrijding’

  De harde zorgknip bij 18-/18+ wekt de urgentie aan voor de aanpak van dat probleem, maar trekt aandacht weg van de bredere aanpak rond inkomen, huisvesting, onderwijs of werk en versterking van het netwerk. Na lang onderzoek van DRIFT pleit Stichting Zwerfjongeren Nederland daarom voor een verschuiving van de inzet naar basale noden en ontwikkelingspotentieel van jongeren. ‘De basis moet op orde zijn’.

 • De Rekenkamercommissie van Renkum onderzocht hoe de gemeente bestuurd wordt op gebied van ICT en concludeert dat de gemeenteraad onvoldoende in staat is om zijn taken uit te voeren. Onder meer het vakjargon in de soms onbegrijpelijke jaarverslagen over ICT is daar een reden van.

  Vakjargon in ICT-verslagen een probleem voor gemeenteraad

  De Rekenkamercommissie van Renkum onderzocht hoe de gemeente bestuurd wordt op gebied van ICT en concludeert dat de gemeenteraad onvoldoende in staat is om zijn taken uit te voeren. Onder meer het vakjargon in de soms onbegrijpelijke jaarverslagen over ICT is daar een reden van.

 • Het kabinet laat onderzoeken of er in het verleden meer gemeenten lijsten hebben bijgehouden van afgewezen homoseksuele sollicitanten. Vorige week meldde het Stadsarchief Amsterdam dat daar tussen 1950 en 1958 dergelijke lijsten zijn bijgehouden.

  Kabinet onderzoekt 'homolijsten' in gemeenten

  Reageer

  Het kabinet laat onderzoeken of er in het verleden meer gemeenten lijsten hebben bijgehouden van afgewezen homoseksuele sollicitanten. Vorige week meldde het Stadsarchief Amsterdam dat daar tussen 1950 en 1958 dergelijke lijsten zijn bijgehouden.

 • Het kabinet heeft een streep gezet door de voorgenomen fusie tussen Landgraaf en Heerlen. Er zijn procedurele fouten gemaakt. De provincie Limburg heeft verzuimd vooraf open overleg te voeren over de fusie.

  Fusie Landgraaf-Heerlen van de baan

  Reageer

  Het kabinet heeft een streep gezet door de voorgenomen fusie tussen Landgraaf en Heerlen. Er zijn procedurele fouten gemaakt. De provincie Limburg heeft verzuimd vooraf open overleg te voeren over de fusie.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers