of 59054 LinkedIn

Nieuws

 • Alleen inzetten op nieuwbouw is in elk geval geen afdoende oplossing voor de grote vraag naar middeldure huurwoningen, stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

  'Keuze tussen sociale of middeldure huur aan gemeenten'

  De Woningwet biedt de mogelijkheid om sociale huurwoningen te verhuren aan middeninkomens. Het is aan gemeenten om een keuze te maken tussen meer verhuurbare woonruimte voor lage- of middeninkomens. Alleen inzetten op nieuwbouw is in elk geval geen afdoende oplossing voor de grote vraag naar middeldure huurwoningen, stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

 • Niet per 2020, maar per 2019 moeten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen zijn gefuseerd. Dat hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland besloten. Het herindelingsvoorstel is vrijdag aan Provinciale Staten aangeboden.

  Herindeling Hoeksche Waard jaar eerder

  Niet per 2020, maar per 2019 moeten de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard zijn gefuseerd. Dat hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland besloten. Het herindelingsvoorstel is vrijdag aan Provinciale Staten aangeboden.

 • Het is niet gelukt om de organisatie van de brandweer Amsterdam-Amstelland te moderniseren en flexibeler te maken. Het korps doet nog veel te weinig aan brandpreventie en er zijn nog geen stappen gezet om het 24-uursrooster aan te passen. Dat schrijft burgemeester Eberhard van der Laan in een brief aan de gemeenteraad. Hij noemt het onacceptabel dat de afspraken, die in 2011 zijn gemaakt, niet zijn nagekomen.

  Modernisering Amsterdamse brandweer mislukt

  Reageer

  Het is de afgelopen jaren niet gelukt om de organisatie van de brandweer Amsterdam-Amstelland te moderniseren en flexibeler te maken. Het korps doet nog veel te weinig aan brandpreventie en er zijn nog geen stappen gezet om het 24-uursrooster aan te passen. Dat schrijft burgemeester Eberhard van der Laan in een brief aan de gemeenteraad.

 • Met de gisteren aangekondigde snelheidsverhoging op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht naar 130 kilometer per uur overdag schoffeert minister Schultz gemeenten die langs de A2 liggen en nog juridische procedures hebben lopen tegen de maatregel. 'We zijn verbijsterd.'

  Overdag 130 op A2 nog lang niet zeker

  De “A2-gemeenten” Stichtse Vecht en De Ronde Venen reageren verbijsterd na de aankondiging van minister Schultz gisteren dat automobilisten vanaf volgend jaar op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam overdag 130 kilometer mogen rijden. De Raad van State en de rechtbank moeten nog uitspraak doen.

 • De Wet openbare manifestaties (Wom) voldoet nog altijd goed. Wel moet de wet meer duidelijkheid geven over de wettelijke bevoegdheid om een betoging te verbieden en te beëindigen. Dat stelt minister Plasterk van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

  Kabinet gaat wet op demonstraties verduidelijken

  De Wet openbare manifestaties (Wom) voldoet nog altijd goed. Wel moet de wet meer duidelijkheid geven over de wettelijke bevoegdheid om een betoging te verbieden en te beëindigen. Dat stelt minister Plasterk van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

 • Het experiment hiermee ligt onder vuur omdat de private toezichthouders geen garantie kunnen geven dat opgeleverde woningen voldoen aan de bouweisen.

  Den Haag bevriest proef met privaat bouwtoezicht

  Gemeente Den Haag werkt niet langer met privaat toezicht op de bouw van nieuwe woningen. Het experiment hiermee ligt onder vuur omdat de private toezichthouders geen garantie kunnen geven dat opgeleverde woningen voldoen aan de bouweisen.

 • De beoogde investeerder zou niet alleen gaan bouwen, maar ook optreden als verhuurder van de ramen. Van Zanen is erg teleurgesteld. In Utrecht is raamprostitutie sinds 2013 al niet meer mogelijk.

  Bouw prostitutieramen Utrecht gaat voorlopig niet door

  Reageer

  De bouw van 162 prostitutieramen aan het Nieuwe Zandpad in Utrecht gaat voorlopig niet door. Een onderzoek naar de investeerder heeft aangetoond dat er 'een ernstige mate van gevaar' bestaat dat er strafbare feiten worden gepleegd met het vastgoed dat gebouwd zou worden, laat burgemeester Jan van Zanen donderdag weten.

 • De Raad van State gaat niet akkoord met de aanpassing van het wetsvoorstel normering topinkomens. Er schort nog te veel aan volgens het hoogste adviesorgaan van de regering.

  Raad adviseert negatief over wetsvoorstel topinkomens

  De Raad van State brengt een negatief advies uit over de aanpassing van de Wet normering topfunctionarissen. Volgens de RvS is er nog te weinig ervaring met de huidige wet die de topsalarissen van (semi-)ambtenaren in toom moet houden. Ook is er volgens het adviesorgaan veel ruimte voor willekeur bij het huidige voorstel. Onlangs werd duidelijk dat 1 op de 7 topambtenaren nog steeds te veel verdient.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

Alle whitepapers

Dossiers