of 59080 LinkedIn

Nieuws

 • Middelburg - de voormalige Segreerstraatkerk

  Niet lezen op zondag

  Deo volente haalt de Staatkundig Gereformeerde Partij volgend jaar als eerste Nederlandse politieke organisatie onder dezelfde naam de eeuwgrens. ‘Dat gaat worden gevierd’, zegt SGP-wethouder Chris Dekker. ‘En ik heb de landelijke partij voorgehouden dat ze het aan hun afkomst verplicht zijn om het dan híer te doen.’ 

 • Mensen die buiten de Randstad wonen voelen zich niet gehoord door de landelijke politici. Zes op de tien kiezers van buiten de Randstad stellen dat 'mensen zoals zij' geen invloed hebben op de besluitvorming. Dit blijkt uit het onderzoek Kiezen in Stad en Land van I&O Research in samenwerking met het AD en de regionale kranten.

  'Kiezer buiten randstad voelt zich niet gehoord'

  Reageer

  Mensen die buiten de Randstad wonen voelen zich niet gehoord door de landelijke politici. Zes op de tien kiezers van buiten de Randstad stellen dat 'mensen zoals zij' geen invloed hebben op de besluitvorming. Dit blijkt uit het onderzoek Kiezen in Stad en Land van I&O Research in samenwerking met het AD en de regionale kranten.

 • Jacques Tichelaar, commissaris van de Koning in Drenthe, heeft er in 2015 voor gezorgd dat een ontwerpopdracht voor een rijksmonument in Assen naar zijn schoonzus ging.

  'Tichelaar schoof schoonzus werk toe'

  2 reacties

  Jacques Tichelaar, commissaris van de Koning in Drenthe, heeft er in 2015 voor gezorgd dat een ontwerpopdracht voor een rijksmonument in Assen naar zijn schoonzus ging. De opdracht was aanvankelijk aan een ander gegeven. Dat blijkt uit een onderzoek van Dagblad van het Noorden en de Volkskrant.

 • Een gemeente in de penarie schakelt wat graag Ron Jeltema in als interim-gemeentesecretaris. Zo ook Heemskerk, waar hij de ambtelijke organisatie in rustiger vaarwater brengt.

  Troubles in het gemeentehuis? Even Jeltema bellen

  Een gemeente in de penarie schakelt wat graag Ron Jeltema in als interim-gemeentesecretaris. Zo ook Heemskerk, waar hij de ambtelijke organisatie in rustiger vaarwater brengt. ‘Mensen zijn blij dat er weer een secretaris zit die ook in het college zijn mond opendoet en die structuur in de organisatie brengt.’

 • De uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) door de gemeente Den Haag is niet goed geregeld. Dat concludeert de rekenkamer van de gemeente in een vernietigend rapport dat vrijdag is gepubliceerd. De toegang tot zorg en maatschappelijke ondersteuning is zo slecht dat het niet voldoet aan wettelijke eisen.

  Gemeente Den Haag leeft regels Wmo slecht na

  Reageer

  De uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) door de gemeente Den Haag is niet goed geregeld. Dat concludeert de rekenkamer van de gemeente in een vernietigend rapport dat vrijdag is gepubliceerd. De toegang tot zorg en maatschappelijke ondersteuning is zo slecht dat het niet voldoet aan wettelijke eisen.

 • De gemeente Rotterdam gaat in de volgende raadsperiode (2018-2022) experimenteren met het door loting aanwijzen van leden van twee van de veertien wijkraden in de Maasstad.

  Rotterdam experimenteert met loting in wijkraden

  1 reactie

  De gemeente Rotterdam gaat in de volgende raadsperiode (2018-2022) experimenteren met het door loting aanwijzen van leden van twee van de veertien wijkraden in de Maasstad. 

 • De tijd voor verruiming van het lokaal belastinggebied is nog niet rijp. Het Gemeentefonds moet met rust worden gelaten. Dat stellen vice-president Piet Hein Donner en staatsraad Jan Franssen van de Raad van State in een interview met Binnenlands Bestuur.

  Tijd voor verruiming lokaal belastinggebied nog niet rijp

  De rechtsbescherming in het sociale domein moet versterkt en ‘Den Haag’ en gemeenten moeten zich samen verantwoordelijk gaan voelen voor de decentralisaties. De tijd voor verruiming van het lokaal belastinggebied is nog niet rijp. Het Gemeentefonds moet met rust worden gelaten.

 • Een nieuw kabinet moet risicodragend investeren in “Social Impact Bonds” (SIB’S) om de jeugdwerkloosheid structureel aan te pakken, aldus de Eindhovense wethouder Staf Depla (PvdA). ‘We zijn nu met vijf gemeenten met SIB's bezig, maar als we naar tien of twintig gemeenten gaan, moeten we eerst om investeringen vragen en dan opschalen.’

  ‘We moeten jeugdwerkloosheid verbieden’

  Een structurele aanpak van jeugdwerkloosheid vergt risicodragende investeringen van een nieuw kabinet in “Social Impact Bonds” (SIB’S), aldus de Eindhovense PvdA-wethouder Staf Depla. ‘Nu zijn we met vijf gemeenten met SiB's bezig, maar als we naar tien of twintig gemeenten gaan, moeten we eerst om investeringen vragen en dan opschalen.’

 • Uitzwaaien moet geen uitwaaien worden. De rondvaartorganisatie De Ooievaart, die de boottocht ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Van Aartsen van Den Haag organiseert, vindt het niet verantwoord om vandaag uit te varen.

  Geen boottocht bij afscheid Van Aartsen

  Reageer

  Uitzwaaien moet geen uitwaaien worden. De rondvaartorganisatie De Ooievaart, die de boottocht ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Van Aartsen van Den Haag organiseert, vindt het niet verantwoord om vandaag uit te varen. 

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • De afgelopen periode heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Afdeling)...

  13b Opiumwet

  De afgelopen periode heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Afdeling)...
 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

Alle whitepapers

Dossiers