of 59221 LinkedIn

Nieuws

 • Als het rijk de verantwoordelijkheid voor de sanering van het terrein van de fosforfabriek van het failliete Thermphos in Vlissingen blijft afschuiven op de provincie Zeeland en het havenbedrijf duurt de patstelling voort. De sanering kan dan niet slagen, stelt Diederik Samsom, die in opdracht van het kabinet de impasse onderzocht. Het kabinet moet volgens hem royaal bijdragen aan de schoonmaak.

  'Rijk moet Zeeland steunen bij sanering Thermphos'

  Reageer

  Het kabinet moet royaal bijdragen aan de schoonmaak van het terrein van de fosforfabriek van het failliete Thermphos in Vlissingen. Als het rijk de verantwoordelijkheid voor de sanering blijft afschuiven op de provincie Zeeland en het havenbedrijf duurt de patstelling voort. De sanering kan dan niet slagen, stelt Diederik Samsom, die in opdracht van het kabinet de impasse onderzocht.

 • In 2016 kwamen 447 nieuwe signalen binnen bij het verzamelpunt zorgfraude. Dat is iets meer dan de 428 signalen in 2015. 14 procent van alle signalen ging over het persoonsgebonden budget. Dat blijkt uit de rapportage Signalen Zorgfraude 2016 van het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ).

  447 signalen zorgfraude in 2016

  In 2016 zijn 447 nieuwe signalen binnengekomen bij het verzamelpunt zorgfraude. Dat is iets meer dan de 428 signalen in 2015. Dat blijkt uit de rapportage Signalen Zorgfraude 2016 van het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ). 14 procent van alle signalen ging over persoonsgebonden budgetten. 

 • Het is dringend noodzakelijk dat er een noodfonds komt voor de door de eiercrisis getroffen pluimveehouders. Dat schrijven acht Gelderse en Utrechtse gemeenten en de provincie Gelderland in een brief aan de Tweede Kamer.

  'Noodfonds voor kippenboeren dringend nodig'

  Reageer

  Het is dringend noodzakelijk dat er een noodfonds komt voor de door de eiercrisis getroffen pluimveehouders. Dat schrijven acht Gelderse en Utrechtse gemeenten en de provincie Gelderland in een brief aan de Tweede Kamer.

 • De provincie Overijssel moet alsnog onderzoek doen naar de gevolgen van het afschieten van ganzen in een aantal Natura 2000-gebieden, aldus de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het provinciebestuur heeft hiernaar onvoldoende onderzoek gedaan.

  Besluit ganzenafschot Overijssel weer afgewezen

  Ganzen afschieten in een aantal Natura 2000-gebieden in Overijssel mag voorlopig niet. De provincie Overijssel moet alsnog onderzoek doen naar de gevolgen van het afschieten van de vogels, aldus de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het provinciebestuur heeft hiernaar onvoldoende onderzoek gedaan.

 • De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft ondernemers in de binnenstad uitgenodigd voor een gesprek naar aanleiding van de aanslag in Barcelona. Hij wil met ze van gedachten wisselen over de gevolgen ervan voor de hoofdstad en over de zorgen die er bestaan, laat een woordvoerder weten.

  Van der Laan praat met ondernemers na Barcelona

  6 reacties

  De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft ondernemers in de binnenstad uitgenodigd voor een gesprek naar aanleiding van de aanslag in Barcelona. Hij wil met ze van gedachten wisselen over de gevolgen ervan voor de hoofdstad en over de zorgen die er bestaan, laat een woordvoerder weten.

 • De Amsterdamse politie onderzoekt hoe informatie uit het dossier van de verdachte van de aanrijding in juni bij Amsterdam Centraal Station in handen van GeenStijl terecht is gekomen. Op de website verscheen dinsdagmiddag een foto van een beeldscherm met daarop de persoonsgegevens van de verdachte.

  Politie tilt zwaar aan lek dossier CS-aanrijding

  5 reacties

  De Amsterdamse politie onderzoekt hoe informatie uit het dossier van de verdachte van de aanrijding in juni bij Amsterdam Centraal Station in handen van GeenStijl terecht is gekomen. Op de website verscheen dinsdagmiddag een foto van een beeldscherm met daarop de persoonsgegevens van de verdachte. 

 • Meerdere medewerkers die wel bij een overheidsorganisatie werken, maar officieel geen ambtenaar waren, krijgen wel een ambtenarenstatus als de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren ingaat in 2020.

  Nieuwe beroepen toegevoegd aan ambtenarenkorps

  Met de invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren in 2020 komen er meer ambtenaren bij. Door de specifieke omschrijving in de wet worden bijvoorbeeld de medewerkers van de Nederlandse Orde van Advocaten ook ambtenaar. Maar ook het personeel van de beroepsorganisatie van accountants valt dan onder het ambtenaarschap. Een formaliteit, zo op het eerste gezicht misschien, maar het kan verstrekkende gevolgen hebben. De lat voor een ambtenaar wordt op sommige vlakken namelijk hoger gelegd dan elders.

 • Vodafone gaat vanaf volgend jaar de vaste communicatie verzorgen voor zo’n 250 gemeenten. Eind juli won het telecommunicatiebedrijf de aanbesteding die KING/VNG had uitgeschreven. Tot eind vorige week konden andere leveranciers daar hun mogelijke bezwaren tegen kenbaar maken. Dat is niet gebeurd en daarmee is de gunning aan Vodafone een feit.

  Gemeentelijke vaste telecommunicatie naar Vodafone

  Vodafone gaat vanaf volgend jaar de vaste communicatie verzorgen voor zo’n 250 gemeenten. Eind juli won het telecommunicatiebedrijf de aanbesteding die KING/VNG had uitgeschreven. Tot eind vorige week konden andere leveranciers daar hun mogelijke bezwaren tegen kenbaar maken. Dat is niet gebeurd en daarmee is de gunning aan Vodafone een feit.

 • Gemeenten zetten hun windmolens het liefst zo dicht mogelijk tegen de gemeentegrens. Een kwart van de molens staat op minder dan 250 meter van de buurgemeente. Ruim de helft op minder dan een kilometer.

  Gemeenten zetten windmolens vlakbij buren

  Gemeenten zetten hun windmolens het liefst zo dicht mogelijk tegen de gemeentegrens. Een kwart van de molens staat op minder dan 250 meter van de buurgemeente. Ruim de helft op minder dan een kilometer.

 • Ze had flink wat op haar kerfstok, deze Wageningse ambtenaar. Ze biechtte het op bij de integriteitsfunctionaris. Waarom werd ze toch ontslagen?

  Ambtenaar exit na ‘vriendendiensten’

  3 reacties

  Ze had flink wat op haar kerfstok, deze Wageningse ambtenaar. Ze biechtte het op bij de integriteitsfunctionaris. Waarom werd ze toch ontslagen?

 • Burgemeesters kunnen straks ook drugspanden sluiten als daar geen drugs worden aangetroffen, maar er wel spullen en stoffen liggen die duidelijk bestemd zijn voor het telen of maken van de verdovende middelen.

  Burgemeesters kunnen drugspand makkelijker sluiten

  1 reactie

  Burgemeesters kunnen straks ook drugspanden sluiten als daar geen drugs worden aangetroffen, maar er wel spullen en stoffen liggen die duidelijk bestemd zijn voor het telen of maken van de verdovende middelen.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers