of 59250 LinkedIn

Vernieuwende samenwerking Chinese museumsector, Van Gogh Museum en TIAS

Reageer
Van Gogh Museum en TIAS starten masterclasses om Chinese museumsector verder te professionaliseren
Van Gogh Museum en TIAS School for Business and Society gaan samen een masterclass ‘Modern Museum Management’ en een masterclass ‘Art Finance’ aanbieden in China (Hongkong, Beijing, Shanghai). Tevens sponsort het Van Gogh Museum de eerste leerstoel op dit vakgebied in de wereld: de Van Gogh-leerstoel Art Finance. De leerstoel wordt bekleed door Prof. Rachel Pownall.
Op de vleugels van de groeiende Chinese economie groeit de kunstsector in China met ongeveer 100 musea per jaar. Het land heeft nu meer dan 3.000 musea. Een groot aantal van deze gebouwen in het midden en het westen van het land staat maandenlang leeg of wordt bij gebrek aan kunst en deskundige staf niet gebruikt. Studies Museumkunde staan op de Chinese universiteiten, met uitzondering van de universiteit in Hongkong, nog in de kinderschoenen. Stafleden van musea worden voor opleidingen naar buitenlandse musea en universiteiten gestuurd.
Van Gogh Museum en TIAS bundelen krachten
 
Het Van Gogh Museum beschikt over een grote ervaring aan internationale museumkennis. Specialisten van het museum zullen hun kennis, expertise en vaardigheden delen met de deelnemers van de masterclasses. TIAS is een academisch gefundeerde business school en zal de praktische kennis ondersteunen met wetenschappelijke inzichten op het gebied van management en bedrijfskunde. Deelnemers krijgen college in vakken als strategisch management, marketing en financieel management.
 
TIAS en Van Gogh Museum werken al enkele jaren samen tijdens de co-creatiedagen die de business school organiseert voor maatwerkklanten. Tijdens deze dagen gaat een groep medewerkers van een organisatie op bezoek bij het Van Gogh Museum om daar verschillende strategische toekomstscenario’s te verkennen en creëren. Door het bij elkaar brengen van 2 bedrijven uit een totaal andere sector komen deelnemers uit de tunnel van het dagelijks denken.
Business school van Tilburg University en Technische Universiteit Eindhoven
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met TIAS Pressoffice, +31 (0) 13 - 466 86 22, , press@tias.edu. Of bezoek onze website www.tias.edu.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Warandelaan 2, Tias Building

5037 AB Tilburg

T 013 466 86 00

www.tias.edu

Meer nieuws

Master of Public and Non-Profit Management

Whitepapers

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding het best bij u past?

Onze programma-adviseur Esther van Zijp bespreekt graag uw ambities en doelstellingen met u.

 

013 466 86 41 / e.vanzijp@tias.edu