of 59221 LinkedIn

Freek Lapré

Dr. Freek Lapré, Senior Lecturer

Expertisegebieden: Health & Education (Health Care Management, Innovation, Strategy), Management & Organisation (Change Management, Quality Management)
 
 • Echte transitie of reorganisatie?

  Reageer

  Omdat Nederland in de toekomst anders veruit het duurste systeem van langdurige zorg ter wereld zou hebben, werd de langdurige zorg hervormd. Maar gaat het helpen om de zorg goedkoper te maken?

  Is de transitie niet veel meer een splitsing van één naar meerdere financieringsstromen die het geheel nog complexer maken, gecombineerd met een versobering van het pakket? In deze blog beperk ik mij tot de ouderenzorg, waar ik zelf het meeste vanaf weet.

 • De langdurige zorg: reorganisatie of echte transitie?

  2 reacties

  Omdat Nederland in de toekomst anders veruit het duurste systeem van langdurige zorg ter wereld zou hebben, was er reden om de AWBZ te hervormen. De AWBZ werd omgevormd tot de Wet Langdurige Zorg. Gedeeltes werden overgeheveld naar de WMO en de Zorgverzekeringswet.

 • Het verpleeghuis als Klaagmuur

  Reageer

  AfbeeldingDe zwartboeken en politieke debatten rollen over elkaar heen als het over de verpleeghuiszorg gaat. Het laatste rapport van de ABVA/KABO concludeert zelfs dat de zorg ronduit slecht is en dat er meer geld naar toe moet om dit leed spoedig te ledigen. Maar hoe staan wij ervoor als je dit vergelijkt met de landen om ons heen?

Contactgegevens

Afbeelding

Warandelaan 2, Tias Building

5037 AB Tilburg

T 013 466 86 00

www.tias.edu

Master of Public and Non-Profit Management

Whitepapers

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding het best bij u past?

Onze programma-adviseur Esther van Zijp bespreekt graag uw ambities en doelstellingen met u.

 

013 466 86 41 / e.vanzijp@tias.edu