of 59221 LinkedIn

Edith Hooge

Bijzonder hoogleraar Edith Hooge over andere wegen die competitie tot stand te brengen waardoor de zorgsector dynamisch, scherp en kwaliteitsgericht  wordt en blijft.

Lees meer

 • Hoe de overheid zelf het vertrouwen van burgers ondermijnt

  1 reactie

  Burgers krijgen regelmatig de deksel op de neus als politici en bestuurder het politieke belang zwaarder wegen dan het belang van de burger. "In de ‘polycentrische’ bestuurlijke systemen die zijn ontstaan hebben niet democratisch gelegitimeerde krachten ruim baan en kan er een publiek verantwoordingstekort ontstaan", zegt hoogleraar Edith Hooge in deze column.

 • Because it is the law

  Reageer

  AfbeeldingZoals vaak bij een ontmoeting tussen culturen zag Edith Hooge hoe anders er in de Verenigde Staten wordt omgegaan met wet- en regelgeving. Wat kunnen we daar in Nederland van leren?

 • Hoe vrije schoolkeuze segregatie in de hand werkt

  Reageer

  De discussie over hoe erg segregatie in het onderwijs is, afdoen met een reflexmatige verwijzing naar de waarde vrije schoolkeuze is te kort door de bocht, vindt hoogleraar Edith Hooge.

 • De kracht en keerzijde van zachte sturing

  Reageer

  AfbeeldingZachte sturing is vaak effectiever dan harde sturing. Toch kent ook deze vorm van druk zijn keerzijden, die conformistisch gedrag in de hand werken.

  Recent publiceerde de branchevereniging van woningcorporaties Aedes een lijst, waaruit blijkt dat sommige woningcorporaties tot drie keer zo duur zijn in hun bedrijfsvoering als de goedkoopste corporaties, en in enkele gevallen zelfs vijf keer zo duur. Ook wanneer een meer genuanceerde vergelijking wordt gemaakt, bijvoorbeeld door woningcorporaties te vergelijken met dezelfde schaalgrootte, blijven de bedrijfskosten sterk uiteen lopen.

 • Marktwerking in de zorg: zijn er meer wegen die naar Rome leiden?

  1 reactie

  Monopolievorming of afhankelijkheid van de zorgverzekeraar zijn ongewenste neveneffecten van marktwerking in de zorg. Bijzonder hoogleraar Edith Hooge over andere wegen die competitie tot stand te brengen waardoor de zorgsector dynamisch, scherp en kwaliteitsgericht  wordt en blijft.

Contactgegevens

Afbeelding

Warandelaan 2, Tias Building

5037 AB Tilburg

T 013 466 86 00

www.tias.edu

Informatieavond TIAS opleidingen

Overweeg je een parttime masteropleiding? Kom dan op 29 augustus vrijblijvend een kijkje nemen bij de informatieavond van TIAS. Dan bespreken we graag samen met jou welke opleiding het beste past bij jouw behoefte en ambitie.

Master of Public and Non-Profit Management

Whitepapers

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding het best bij u past?

Onze programma-adviseur Esther van Zijp bespreekt graag uw ambities en doelstellingen met u.

 

013 466 86 41 / e.vanzijp@tias.edu