of 59221 LinkedIn

Arco van de Ven

Dr. Arco van de Ven RA is hoogleraar Bestuurlijke Informatievoorziening aan TIAS School for Business and Society. Hij is gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.. Lees meer

 • Control in een verandering van tijdperk

  Reageer

  AfbeeldingHet is denk ik goed om ons te realiseren dat veel principes die we momenteel erkennen als ’good governance’ voort te komen uit de waarden van de industriële revolutie en niet meer passen in dit tijdperk, schrijft Arco van de Ven in deze column.

 • Ode aan de boekhouder

  1 reactie

  Kent u ze? Personen die er trots op zijn dat zij het beroep van boekhouder vervullen? Ik helaas niet. Wellicht dat deze blog daar ietwat verandering in kan gaan brengen.

 • Rekenfout of creatief begroten?

  Reageer

  Mochten er momenten zijn dat u zich verveelt, dan kan ik u het volgende aanbevelen. Op YouTube zijn de verhoren van parlementaire enquêtes terug te vinden. De verhoren van de enquête ICT-projecten bij de overheid en de enquête over de incidenten bij woningcorporaties zijn zeker de moeite waard om te bekijken. In de praktijk blijken vaak zaken mogelijk die theoretisch moeilijk zijn voor te stellen.

 • Zwemmen in gezwets

  Reageer

  AfbeeldingArco van de Ven schrijft in deze column over hoe toezicht te houden op wethouders. Wat is de rol van de controller?

  Dan liever een zwembad. Zo maar een kop uit het Financieele Dagblad van 10 februari 2014. Een wethouder vertelt over het laten 'verdwijnen' van een kwart van de investering in voorraadgronden door middel van een boekhoudkundige stelselwijziging. Geheimzinnig doet de wethouder hier niet over. “De algemene reserve was onvoldoende om alle dreigende verliezen op te vangen. […] Daardoor konden we geen nieuw zwembad bouwen en andere voorzieningen in het centrum.” En met deze boekhoudtruc kan het zwembad er gewoon komen. Maar de wethouder had gelukkig wel een dekking voor het verlies. De komende jaren was er 22 miljoen euro aan bezuinigingen in de begroting opgenomen.

Contactgegevens

Afbeelding

Warandelaan 2, Tias Building

5037 AB Tilburg

T 013 466 86 00

www.tias.edu

Master of Public and Non-Profit Management

Whitepapers

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding het best bij u past?

Onze programma-adviseur Esther van Zijp bespreekt graag uw ambities en doelstellingen met u.

 

013 466 86 41 / e.vanzijp@tias.edu