of 59054 LinkedIn

Ambtenaren gaan Organisatieonafhankelijk Werken

Reageer

Digitalisering heeft er toe geleid dat steeds meer organisaties Het Nieuwe Werken zijn gaan invoeren. De meeste medewerkers zijn de afgelopen jaren dan ook steeds meer tijd- en plaatsonafhankelijk gaan werken. Om dit te faciliteren kwamen er prachtige flexibele kantoorconcepten. Daarnaast loopt iedereen rond met één of meer draagbare beeldschermen, waardoor iedereen verbonden blijft met collega’s en organisatie. Klinkt goed, maar wat is nu de volgende stap?

The next level in Het Nieuwe Werken is het Organisatieonafhankelijk Werken, dus tijd- plaats- én organisatieonafhankelijk. Hierdoor kan een medewerker tijdelijk loskomen van de vaste plek en voor een deel van zijn of haar werkweek op een andere plek aan de slag gaan. Dat kan binnen of buiten de eigen organisatie zijn. De voordelen zijn groot, eigenlijk voor iedereen. Voor de medewerker kan een dergelijke verandering van werkcontext een enorme verrijking zijn (persoonlijke ontwikkeling, dingen doen waar je energie van krijgt, netwerk uitbreiden, etc.), en voor organisaties betekent dit dat capaciteiten op een slimmere manier worden ingezet, maar bijvoorbeeld ook dat externe inhuur kan worden gereduceerd. Oftewel: haal meer uit jezelf en uit de organisatie.

 

In 2014 is Publiek.nl gestart om dergelijke crossovers tussen publieke organisaties en hun medewerkers te gaan faciliteren, in eerste instantie vooral tussen gemeenten. Dit was nodig omdat dit niet vanzelf op gang kwam, het was namelijk ‘not done’ om je als ambtenaar spontaan aan te bieden aan een andere gemeente als daar voor jou een mooie opdracht lag; en andersom gebeurde dit ook niet. Door dit te gaan faciliteren zijn er inmiddels al tientallen gemeenten en honderden ambtenaren die hier gebruik van maken.

 

Binnenlands Bestuur besteedde hier onlangs aandacht aan in het artikel Bijbaan ambtenaar nuttig voor alle partijen.

 

Wil je weten wat Publiek.nl voor jouw organisatie kan betekenen, of heb je als ambtenaar of medewerker interesse, dan kan je contact opnemen met Publiek.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPubliek.nl

Atoomweg 50

3542 AB Utrecht

030-3070340

www.publiek.nl

info@publiek.nl

Meer nieuws

Van ambtenaar naar publiek professional

 

23 februari van 16:00 - 19:00 uur

De Atoomclub, Atoomweg 50, Utrecht

Aan deelname zijn geen kosten verbonden

 

Lees meer 

Transparantie door integraal rapporteren

 

Sterk bestuur door inzicht in maatschappeljke waardecreatie

11 mei 2017

Jaarbeurs Utrecht

 

Meer informatie: klik hier.

Onze bloggers