of 59250 LinkedIn

Mededeling EC over aanbestedingsregels in relatie tot de asielcrisis

Reageer

 

Op dit moment worden Europa en zijn buurlanden geconfronteerd met een ernstige vluchtelingencrisis. Op 9 september jl. heeft de Europese Commissie een breed pakket voorstellen op tafel gelegd voor de aanpak van deze crisis. Eén van de maatregelen betreft een Mededeling over de toepassing van de aanbestedingsregels in relatie tot de huidige asielcrisis.

Volgens de Commissie moeten de EU-landen snel en adequaat tegemoetkomen aan de meest dringende behoeften van asielzoekers op het gebied van huisvesting, goederen en diensten. De Mededeling vormt een leidraad voor nationale, regionale en lokale autoriteiten om te zorgen dat de EU-wetgeving wordt nageleefd, terwijl deze zaken op eenvoudige, snelle en niet-bureaucratische manier worden aanbesteed.

Meer concreet voorziet de Mededeling in een overzicht van de mogelijkheden voor aanbestedende diensten om snel en in overeenstemming met de aanbestedingsregels te kunnen voorzien in infrastructuur (huisvesting), leveringen en diensten, die allereerst van belang zijn voor de vluchtelingen.

 

Wij vinden het goed en nuttig dat de Commissie deze Mededeling heeft opgesteld en gepubliceerd. Immers, de aanbestedingsregels kunnen in de weg staan aan een snelle manier van inkopen, terwijl dat in deze uitzonderlijke situatie nu juist zo noodzakelijk is.

 

U vindt de Mededeling hier.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Nysingh advocaten-notarissenAfbeelding

Afbeelding

mr. P.L.G. Haccou (Patrick)

T 026 357 57 35

www.nysingh.nl

Meer nieuws

Afbeelding

Op de hoogte blijven? Volg Nysingh

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding