of 59221 LinkedIn

Aanbestedende diensten, speciale-sectorbedrijven en ondernemers opgelet: nieuwe versie van de model-Eigen Verklaring gepubliceerd!

Reageer

Afbeeldingmr. M.J. Mutsaers (Matthijs)

 

Zoals bekend zijn aanbestedende diensten en speciale-sectorbedrijven, die uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen hanteren, verplicht om gebruik te (laten) maken van de model-Eigen Verklaring. Zie artikel 1.19 van de Aanbestedingswet 2012.

Op 23 juni jl. heeft het Ministerie van Economische Zaken nieuwe versies van de model-Eigen Verklaring gepubliceerd, zowel in het Nederlands als in het Engels (“self-declaration”). De blauwe versie betreft de model-Eigen Verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten, de groene voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven. Aanbestedende diensten en speciale-sectorbedrijven moeten deze nieuwe, invulbare modellen vanaf nu gebruiken.

 

Op de website van de Rijksoverheid staat overigens de volgende waarschuwing:

Eigen verklaring alleen gebruiken in Acrobat Reader
Op de modellen Eigen verklaring staat de waarschuwing dat ze voor het invullen geopend moeten worden met het programma Acrobat Reader. De Eigen verklaring invullen met een ander programma kan een verkeerde weergave geven van de ingevulde gegevens.  Een ondernemer of aanbestedende dienst die een Eigen verklaring probeert te openen in bijvoorbeeld het programma Voorvertoning, krijgt een melding dat dit alleen kan via Acrobat Reader.”

 

Op diezelfde website wordt voor het gebruik van beide modellen tot slot verwezen naar de toelichtingen op de eigen verklaringen uit 2013.

Aanbestedende diensten, speciale-sectorbedrijven en ondernemers dienen dus attent te zijn op het gebruik van deze nieuwe modellen.

 

Heeft u vragen over de model-Eigen Verklaring of andere aanbestedingsgerelateerde zaken? Neem gerust contact op!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Nysingh advocaten-notarissenAfbeelding

Afbeelding

mr. P.L.G. Haccou (Patrick)

T 026 357 57 35

www.nysingh.nl

Meer nieuws

Afbeelding

Op de hoogte blijven? Volg Nysingh

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding