of 59100 LinkedIn

Wij pakken de circulaire inkoophandschoen graag op

Reageer

26 september j.l. in Trouw een interessante bijdrage van Boris van der Ham (voorzitter Vereniging Afvalbedrijven) over de rol en verantwoordelijkheid van de overheid bij het stimuleren van de circulaire economie. Professioneel (en dus maatschappelijk verantwoord) inkopen is daarbij inderdaad de sleutel om de circulaire ambitie te gaan realiseren. Inkoop maakt immers keuzes die een positieve of negatieve impact hebben op het milieu en de mensheid. Inkopers hebben de regie over de toeleveringsketen, stimuleren en creëren de vraag naar duurzaam of circulair geproduceerde goederen en diensten. Dit vergt wel nieuwe of andere vaardigheden van de gehele inkooporganisatie.

Maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) is een kwestie van anders kijken, anders kiezen en anders doen. Van functioneel specificeren en de markt laten meedenken. Van samen op zoek gaan naar innovatieve oplossingen. Een aantal overheidsinstellingen heeft al goede stappen gezet. Bijvoorbeeld door de Green Deal Circulaire Inkopen te ondertekenen waarmee ze zich committeren aan het aantoonbaar integreren van Circulair inkopen in hun inkoopprocessen, -beleid en –strategie. Maar er ligt nog een lange weg voor ons. Een weg die inkoop graag bewandeld en waar volop kansen liggen. Wij zijn het dan ook grondig eens met de stelling in het artikel dat de overheid haar inkoopvolume moet inzetten om de ambitieuze doelstelling waarnaar Van der Ham verwijst, te behalen. Wij pakken de handschoen die Boris van der Ham aanreikt graag op! Lees meer over MVI en wat NEVI hierin onderneemt op www.nevi.nl/mvi.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingNEVI

Aïdaschouw 5

2726 JZ Zoetermeer

Telefoon (088) 33 00 700

www.nevi.nl

info@nevi.nl

Meer nieuws

CONTRACTMANAGEMENT DAG 2017

 

16 Maart 2017, Supernova Jaarbeurs UtrechtAfbeelding

Is jouw organisatie klaar om het maximale resultaat uit relaties en contractmanagement te halen? Lees meer

Opleiding Expert Publiek

Deze opleiding biedt verdieping van uw werk als inkoper binnen de (semi) publieke sector. Kernthema’s in deze opleiding zijn rechtmatigheid en doelmatigheid.

Lees meer

 

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze

♦ evenementen

♦ trainingen

♦ leergangen en

♦ netwerk evenementen

NEVI Nieuwsbrief