of 59100 LinkedIn

NEVI-PIANOo congres 2016: INKOOPONOMIE

Reageer
Het NEVI-PIANOo congres 2016 introduceerde een nieuw begrip: Inkooponomie. Dagvoorzitter Boris van der Ham lanceerde het tijdens de plenaire opening. Via sprekers en deelnemers verspreidde het zich rap door de Philharmonie in Haarlem en op twitter.
Na een plenaire aftrap door Siep Eilander (voorzitter van NEVI Publiek) en Wouter Stolwijk (directeur PIANOo) werd het congres geopend door Mark Dierikx, directeur-generaal Energie, Telecom en Mededinging van het ministerie van Economische Zaken.

 

Verbetering van de praktijk van alledag

De gewijzigde Aanbestedingswet 2012 betekent volgens Dierikx vernieuwing en verbetering van de praktijk van alledag. 'Met gewijzigde aanbestedingswet is er meer ruimte voor dialoog en innovatie bij  het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.'

 

De 600 deelnemers konden daarna kiezen uit 39 deelsessies over uitleenlopende onderwerpen, verdeeld over 4 ronden. Voor het eerst telde elke ronde een keynotesessie.

 

Keynotes
Volgens Wouter Stolwijk gaat het bij inkopen en aanbesteden om de beste partij te vinden en moet het geen juridisch spel zijn.
 
Arjan van Weele (hoogleraar NEVI-leerstoel Purchasing and Supply Management aan de Technische Universiteit Eindhoven) vraagt waar de toekomst van inkoop ligt: 'kantelen we door naar waardecreatie of terug richting kostenreductie?'
 
Jürgen Unger is hoofd inkoop van de Oostenrijkse aankoopcentrale BBG. Welke lessen kunnen we van Oostenrijk leren en in hoeverre past het verschijnsel aankoopcentrale bij de Nederlandse aanbestedingspraktijk?
 
In de laatste keynotesessies gingen wethouder Jeroen Olthof en directeur maatschappelijk domein Duco Stuurman (Zaanstad) in op de Zaanse aanpak in het sociale domein. Daarbij zijn de inhoud en relatie met aanbieders en cliënten belangrijker dan (juridische) procedures.
 
Bekijk hier een selectie van de foto's.
 
Lees ook een impressie van de dag in tweets op storify.com.
 
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingNEVI

Aïdaschouw 5

2726 JZ Zoetermeer

Telefoon (088) 33 00 700

www.nevi.nl

info@nevi.nl

Meer nieuws

CONTRACTMANAGEMENT DAG 2017

 

16 Maart 2017, Supernova Jaarbeurs UtrechtAfbeelding

Is jouw organisatie klaar om het maximale resultaat uit relaties en contractmanagement te halen? Lees meer

Opleiding Expert Publiek

Deze opleiding biedt verdieping van uw werk als inkoper binnen de (semi) publieke sector. Kernthema’s in deze opleiding zijn rechtmatigheid en doelmatigheid.

Lees meer

 

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze

♦ evenementen

♦ trainingen

♦ leergangen en

♦ netwerk evenementen

NEVI Nieuwsbrief