of 59100 LinkedIn

Het gaat goed met de inkoper

Nationale Inkoopenquête. Het gaat goed met de inkoper. Gevraagd naar waar de kracht van de inkoper ligt, zetten de meesten respondenten, samenwerken op de eerste plaats
Reageer

Dit jaar heeft NEVI voor de 2e keer de Nationale Inkoopenquête gehouden onder haar leden. 596 inkopers hebben de enquête online ingevuld. De positie van de inkoper op de arbeidsmarkt is sterk verbeterd ten opzichte van 2014. De lage werkloosheid onder inkopers daalde nog verder van 1.3% naar 0,8%. Wel ambieert 57% van de inkopers een anders baan, dat is 5% meer dan in 2014. De reden hiervoor is meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast meer baanzekerheid, gaat het de inkoper ook financieel voor de wind. Meer respondenten dan in 2014 geven aan dat de arbeidsvoorwaarden zijn gestegen dan wel gelijk zijn gebleven.

In hun vakgebied is kostenreductie in 2016, net zoals in 2014, hèt belangrijkste thema voor inkopers. Het aantal respondenten dat aangeeft dat dit ‘in sterke mate speelt’, is wel afgenomen van 49% in 2014 naar 42% in 2016. Kostenreductie speelt met name een rol bij banken en verzekeraars, in de industrie, bouw, zorg en energiesector. Gevraagd naar waar de kracht van de inkoper ligt, zetten de meesten respondenten, samenwerken op de eerste plaats.

 

Download hier de inkoopenquête

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingNEVI

Aïdaschouw 5

2726 JZ Zoetermeer

Telefoon (088) 33 00 700

www.nevi.nl

info@nevi.nl

Meer nieuws

CONTRACTMANAGEMENT DAG 2017

 

16 Maart 2017, Supernova Jaarbeurs UtrechtAfbeelding

Is jouw organisatie klaar om het maximale resultaat uit relaties en contractmanagement te halen? Lees meer

Opleiding Expert Publiek

Deze opleiding biedt verdieping van uw werk als inkoper binnen de (semi) publieke sector. Kernthema’s in deze opleiding zijn rechtmatigheid en doelmatigheid.

Lees meer

 

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze

♦ evenementen

♦ trainingen

♦ leergangen en

♦ netwerk evenementen

NEVI Nieuwsbrief