of 59100 LinkedIn

Gewijzigde Aanbestedingswet 2012 in werking

Gewijzigde Aanbestedingswet 2012 in werking
Reageer

De gewijzigde Aanbestedingswet 2012 is vastgesteld en gepubliceerd. Ook de wijziging van het Aanbestedingsbesluit, de vernieuwde Gids Proportionaliteit, het vernieuwde Aanbestedingsreglement Werken 2016 en de nieuwe Regeling tot wijziging van de regeling modellen eigen verklaring zijn vastgesteld en gepubliceerd. Dit pakket geldt vanaf 1 juli 2016 voor alle aanbestedingen door (semi-) publieke instellingen in Nederland. Met deze wet geeft Nederland invulling aan de Europese richtlijnen voor aanbesteden.

Een aantal bepalingen uit de gewijzigde Aanbestedingswet 2012 is nader uitgewerkt in het Aanbestedingsbesluit. Onderdeel van dit besluit is het Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA). De Gids Proportionaliteit en het Aanbestedingsreglement Werken 2016 (ARW 2016) worden aangewezen als richtsnoeren.

 

Het Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) is per 1 juli 2016 verplicht, de modellen Eigen Verklaring vervallen hiermee. De Europese Commissie heeft voor het UEA een online tool ontwikkeld. In de praktijk blijken aanbestedende diensten en ondernemers problemen te ondervinden met het controleren van het door hen gegenereerde of ingevulde document. Het ministerie van Economische Zaken ontwikkelt daarom een interactief pdf-formulier, dat naar verwachting uiterlijk 8 juli 2016 beschikbaar is via pianoo.nl.

 

Aanbestedende diensten kunnen het interactieve pdf-formulier vanaf dat moment invullen, beveiligen en toevoegen aan hun aanbestedingsdocumenten. Zij kunnen het ook alsnog toevoegen bij aankondigingen uit de periode 1-7 juli 2016.

 

Hieronder de kennisgeving(en) in Staatscourant.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingNEVI

Aïdaschouw 5

2726 JZ Zoetermeer

Telefoon (088) 33 00 700

www.nevi.nl

info@nevi.nl

Meer nieuws

CONTRACTMANAGEMENT DAG 2017

 

16 Maart 2017, Supernova Jaarbeurs UtrechtAfbeelding

Is jouw organisatie klaar om het maximale resultaat uit relaties en contractmanagement te halen? Lees meer

Opleiding Expert Publiek

Deze opleiding biedt verdieping van uw werk als inkoper binnen de (semi) publieke sector. Kernthema’s in deze opleiding zijn rechtmatigheid en doelmatigheid.

Lees meer

 

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze

♦ evenementen

♦ trainingen

♦ leergangen en

♦ netwerk evenementen

NEVI Nieuwsbrief