of 59100 LinkedIn

Bouwbedrijven zijn klaar met prijsduiken

Reageer

Bouwbedrijven schrijven minder vaak lukraak in op aanbestedingen van opdrachtgevers. Dat zeggen ze in reactie op het jaarlijkse gunningenonderzoek van Cobouw. Prijsduiken, de meeste bedrijven zijn er klaar mee, zo lijkt het. Bij BAM ging het roer in 2014 om, ook Ballast Nedam, Strukton en De Jong Zuurmond, dat in 2015 de meeste opdrachten binnenhaalde onder de 10 miljoen euro, zitten er tegenwoordig zo in. Dan maar een keer een opdracht minder.

Lange onderhoudscontracten

BAM wil ‘gezonde opdrachten’ en neemt in het nieuwe weekblad van Cobouw nadrukkelijk afstand van prijsvechters. De Jong Zuurmond aast vooral op lange onderhoudscontracten. “Dat is onze specialiteit”, zegt directeur Gerrit Zuurmond. “En als we inschrijven, schrijven we vooral verantwoord in.”

 

Selectief tenderen

Al langer keert ook Strukton de prijzenoorlog op de gww-markt de rug toe. “Dit jaar en de komende jaren tenderen wij zeer selectief en schrijven wij alleen in op projecten waarvoor wij onze kerncompetenties kunnen inzetten, waarin de risico’s beperkt zijn en waarbij voldoende zicht is op een goede verdiencapaciteit”, reageert een woordvoerder van Strukton.  Ook Strukton mikt vooral op langjarige onderhoudscontracten “met een beheercomponent”.

 

Bron: Thomas van Belzen, Ingrid Koenen, Cobouw

 
Bron: redactie Deal! - Magazine over inkoop en supply management -
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingNEVI

Aïdaschouw 5

2726 JZ Zoetermeer

Telefoon (088) 33 00 700

www.nevi.nl

info@nevi.nl

Meer nieuws

CONTRACTMANAGEMENT DAG 2017

 

16 Maart 2017, Supernova Jaarbeurs UtrechtAfbeelding

Is jouw organisatie klaar om het maximale resultaat uit relaties en contractmanagement te halen? Lees meer

Opleiding Expert Publiek

Deze opleiding biedt verdieping van uw werk als inkoper binnen de (semi) publieke sector. Kernthema’s in deze opleiding zijn rechtmatigheid en doelmatigheid.

Lees meer

 

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze

♦ evenementen

♦ trainingen

♦ leergangen en

♦ netwerk evenementen

NEVI Nieuwsbrief