of 59100 LinkedIn

2 juni 2016: NEVI PIANOo congres

2 juni 2016: NEVI PIANOo congres.
Reageer

Het evenement voor en door inkopers en aanbesteders in de publieke sector, dat is het jaarlijkse NEVI PIANOocongres. Dit jaar introduceren wij een nieuw woord: ‘Inkooponomie’. Het staat symbool voor de belangrijkste ontwikkeling in het inkoopvak: de omslag van een juridische naar een economische focus bij publieke inkoop.

We introduceren een nieuw woord: inkooponomie. Toegegeven, een beetje vreemde titel voor ons congres. Het staat symbool voor de belangrijkste ontwikkeling in ons vak: de omslag van een juridische naar een economische focus bij publieke inkoop. Correcte toepassing van de regels is slechts een randvoorwaarde voor een goed inkoopresultaat. Diepgaande kennis van markten, bedrijven en producten is onontbeerlijk voor een goede uitvraag en een goed resultaat: de beste spullen voor de beste prijs. Regelgeving hoeft daarbij niet in de weg te staan. De aangepaste Aanbestedingswet biedt meer ruimte voor dialoog met de markt.

 

Het NEVI-PIANOo congres gaat in op al deze kwesties – en meer. Het programma biedt praktische handvatten en volop ruimte voor discussie en gesprekken met experts en vakgenoten.

 

Dagvullend programma

Na de plenaire opening onder leiding van Boris van der Ham over de verandering van het inkoopvak (met o.a. Mark Dierikx, directeur-generaal voor Energie, Telecom en Mededinging (EZ), beleidsverantwoordelijke voor de Aanbestedingswet) starten we met vier rondes sessies.

 

4 key note sessies

• 

It’s economy stupid! - Wouter Stolwijk, directeur PIANOo.

Wouter Stolwijk, directeur PIANOo, zet al heel lang vraagtekens bij de vergaande juridisering van het aanbesteden door overheden. In deze sessie maakt hijzelf de balans op.

•  

Kantelen we door of kantelen we terug? - prof. dr. Arjan Van Weele, NEVI hoogleraar inkoopmanagement, TU Eindhoven.

Met de groeiende macht van inkopers neemt ook de maatschappelijke verantwoordelijkheid van inkoopprofessionals toe. Vullen we dat op dit moment wel goed in? Kantelt inkoop door richting waardecreatie of kantelt inkoop terug richting kostenreductie?

 • 

Zaanstad koploper in het sociaal domein - Duco Stuurman (Directeur Maatschappelijk Domein)  en Jeroen Olthof (Wethouder Sociaal Domein) Gemeente Zaanstad.

Gemeente Zaanstad is één van de koplopers als het gaat om een integrale aanpak van jeugdzorg, participatie en ondersteuning en vormt daarmee een voorbeeld voor anderen. Zaanstad heeft het sociale domein snel en ingrijpend hervormd.

Aankoopcentrale klopt aan de deur van Nederlandse publieke inkoop - Dana Mitea, Head of Department for International Cooperation, Austria.

Aankoopcentrales veroveren Europa. Anders dan de huidige Nederlandse inkoopsamenwerkingsverbanden kopen aankoopcentrales niet in namens aanbestedende diensten, maar handelen zij uit eigen naam. In Nederland kennen we deze vorm van publieke inkoop nog niet. Lopen we achter de feiten aan?

    

36 deelsessies

De hele dag zijn er vier rondes met op de praktijk gerichte deelsessies. In de totaal 36 sessies wordt ingegaan op actuele onderwerpen binnen het inkoopvak. Op www.nevi-pianoocongres.nl staat het volledige overzicht.

 

Bedrijvenexpo en uitgebreide netwerkmogelijkheden, onder meer tijdens de borrel en dinerbuffet

 

Praktische informatie

Het NEVI-PIANOo congres vindt op donderdag 2 juni a.s. plaats in Philharmonie Haarlem. Zie voor het complete congresprogramma www.nevi-pianoocongres.nl. Hier kunnen deelnemers zich direct aanmelden. Het congres is toegankelijk voor medewerkers van aanbestedende diensten en NEVI-leden uit de publieke sector. Deelname: v.a. € 175 euro (Rijksoverheid gratis i.v.m. collectieve financiering PIANOo).

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingNEVI

Aïdaschouw 5

2726 JZ Zoetermeer

Telefoon (088) 33 00 700

www.nevi.nl

info@nevi.nl

Meer nieuws

CONTRACTMANAGEMENT DAG 2017

 

16 Maart 2017, Supernova Jaarbeurs UtrechtAfbeelding

Is jouw organisatie klaar om het maximale resultaat uit relaties en contractmanagement te halen? Lees meer

Opleiding Expert Publiek

Deze opleiding biedt verdieping van uw werk als inkoper binnen de (semi) publieke sector. Kernthema’s in deze opleiding zijn rechtmatigheid en doelmatigheid.

Lees meer

 

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze

♦ evenementen

♦ trainingen

♦ leergangen en

♦ netwerk evenementen

NEVI Nieuwsbrief