of 59232 LinkedIn

Hoe maak je als gemeente je duurzaamheidsambities waar?

Reageer

AfbeeldingDoe mee met onze pilot en vind optimale samenwerking met lokale partijen

Wij zijn ervan overtuigd dat je als gemeente meer en betere resultaten kunt behalen op duurzaamheidsvlak, wanneer je goed samenwerkt met lokale initiatiefnemers. Daarvoor hebben we een alliantiemethode ontwikkeld, die bestaat uit drie componenten:

 

1. Wat is je netwerk?
We beginnen met een netwerkanalyse waarmee we in kaart brengen welke duurzaamheidspartners er zijn in je gemeente. Woningcorporaties bijvoorbeeld, energiecoöperaties en bedrijvenverenigingen. We inventariseren wat de kracht is van dit netwerk, of de partijen willen samenwerken en wie de trekker kan zijn.

 

2. Welke impact hebben maatregelen?
Vervolgens voeren we een maatschappelijke impactanalyse uit. Wat is de economische waarde van duurzaamheid? Welk effect hebben duurzaamheidsmaatregelen op je vestigings- en woonklimaat, innovatiekracht, werkgelegenheid en gezondheid? En wat gebeurt er als je die maatregelen niet neemt?

 

3. Wat worden je plannen?
Daarna brengen we de belangrijkste lokale stakeholders en initiatiefnemers bijeen. Zodat je met elkaar aan de slag kunt gaan om ambities en plannen voor duurzaamheid te ontwikkelen.

Deze alliantiemethode vormt de basis voor een gedragen en effectief lokaal duurzaamheidsbeleid, met een duidelijke rolverdeling en concrete afspraken voor alle betrokkenen. Om onze methode verder uit te bouwen, beproeven we deze graag in een aantal gemeenten. In de periode van november 2014 tot en met januari 2015. Haakt u aan als pilotgemeente?

 

Geïnteresseerd?
Neem dan contact op met onze adviseurs Karlijn Bakker of Eric Copius Peereboom.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingKplusV

Westervoortsedijk 73,

6827 AV Arnhem

Postbus 60055,

6800 JB Arnhem

026-355 13 55

info@kplusv.nl

                      

Science Park 402, 1098 XH Amsterdam

Postbus 74744, 1070 BS Amsterdam

020-669 90 66 

info@kplusv.nl

 

www.kplusv.nl

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Afbeelding

 

Wil je op basis van je persoonlijke voorkeur onze nieuwste artikelen maandelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Whitepapers