of 59221 LinkedIn

Fresh Force (KplusV-Infram-Decisio) wint Delta Water Award

Reageer

AfbeeldingVerbinden van innovatie met duurzaamheid en fonds

Sluitende businesscase
Negen aanstormende talenten van advies/onderzoeksbureaus KplusV, Infram en Decisio werkten aan een sluitende businesscase om het zoetwaterprobleem op Schouwen-Duiveland aan te pakken. Ze ontwikkelden een webtool waarmee agrariërs met drie muisklikken kunnen berekenen of investering in de ‘Freshmaker’ loont. De Freshmaker – een bestaande technologie – gaat verzilting van de grond tegen en zorgt dat er ook in de zomer genoeg zoet water beschikbaar is voor agrariërs.

 

Publiek-privaat fonds
Niet alle agrariërs hebben echter de middelen om in de Freshmaker te investeren. Daar biedt het ‘Fresh Force Fund’ uitkomst. Het idee is om overheid, bedrijfsleven en burgers te laten participeren in dit fonds, dat tegen aantrekkelijke condities leningen verstrekt aan agrariërs die een Freshmaker willen aanschaffen. Met aanvullende mogelijkheden om te investeren in installaties om op een duurzame manier energie op te wekken. Agrariërs kunnen daarmee investeren in de klimaat-robuustheid van hun agrarisch bedrijf én van Schouwen-Duiveland.

 

Juryoordeel
De jury prees de doorontwikkeling van een reeds bestaand initiatief tot een sluitende businesscase én de verbinding met het publiek-private fonds voor de financiering. Hiermee acht de jury de kans van slagen van dit initiatief zeer reëel, wat als belangrijk criterium gold voor de Award. Bekijk hier de pitch van team Fresh Force.

 

 

Aanstormend talent
De Delta Water Award beleeft dit jaar zijn derde editie. Met de prijs willen de provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, het waterschap, een aantal kennisinstellingen en het bedrijfsleven de toekomst van de deltagebieden zeker stellen. Jonge toppers worden uitgedaagd een slim plan te bedenken voor een gezond landschap met voldoende zoet water. De beste oplossing levert €10.000 op. Fresh Force gaat hiermee de mogelijkheden verkennen voor daadwerkelijke realisatie van het plan.

 

Meer zien, lezen of weten?
Meer weten over de rol van KplusV bij het verbinden van partijen en het creëren van een publiek-privaat samenwerkingsverband? Onze adviseur Maarten de Vries staat je graag te woord.

? Benieuwd naar Fresh Force? Bekijk dan eens onze site.
? Meer lezen over de Delta Water Award? Ga hier naar de site.

 

Contact:

Maarten de Vries, Adviseur

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingKplusV

Westervoortsedijk 73,

6827 AV Arnhem

Postbus 60055,

6800 JB Arnhem

026-355 13 55

info@kplusv.nl

                      

Science Park 402, 1098 XH Amsterdam

Postbus 74744, 1070 BS Amsterdam

020-669 90 66 

info@kplusv.nl

 

www.kplusv.nl

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Afbeelding

 

Wil je op basis van je persoonlijke voorkeur onze nieuwste artikelen maandelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Whitepapers