of 59045 LinkedIn

Alliantie KplusV-Infram-Desicio in race voor Delta Water Award

Reageer

Afbeelding

Met oplossing voor Zeeuws zoetwaterprobleem

 

Jong talent met slim plan

De Delta Water Award beleeft dit jaar zijn derde editie. Met de prijs willen de provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, het waterschap, een aantal kennisinstellingen en het bedrijfsleven de toekomst van de deltagebieden zeker stellen. Jonge toppers worden uitgedaagd een slim plan te bedenken voor een gezond landschap met voldoende zoet water. De beste oplossing levert € 10.000 op.

 

Het afgelopen jaar hebben negen aanstormende talenten van advies/onderzoeksbureaus KplusV, Infram en Desicio zich hierop gestort. Net als zeven andere multidisciplinaire teams. Vijf ideeën zijn vervolgens genomineerd voor de award. Ons plan heeft als vertrekpunt ‘de Freshmaker’. Deze – al bestaande – technologie gaat verzilting van de grond tegen en zorgt dat er ook in de zomer genoeg zoet water beschikbaar is voor agrariërs. Als drie bureaus willen we samen nieuw perspectief aan de Freshmaker geven. Dat doen we onder de naam ‘Fresh Force’.

 

Toegankelijk én gezamenlijk
Wat we voor dat nieuwe perspectief in gedachten hebben? Een innovatie waarbij niet alleen geld, maar juist ook participatie en ondernemersbelang essentieel zijn. Met het Fresh Force-team focussen we ons eerst op het schiereiland Schouwen-Duiveland, waar de zoetwaterproblematiek zich concentreert. Ons doel is om de Freshmaker breder toegankelijk te maken voor agrariërs. Daarvoor hebben we een webtool ontwikkeld, waarmee een boer heel eenvoudig kan berekenen wat de technologie hem opbrengt.

 

Maar dat niet alleen: we willen dat de zoetwaterkwestie een gezamenlijke uitdaging wordt, en niet sec iets van de boer. Daarom hebben we een fonds in het leven geroepen, waarin overheden en private partijen investeren en waardoor de aanschaf van de Freshmaker financieel aantrekkelijker wordt voor een agrariër. Burgers betrekken we erbij via bijvoorbeeld crowdfunding. Zo ontstaat een publiek-privaat samenwerkingsverband dat als één front de strijd aangaat tegen zout én voor zoet water.

 

Meer zien, lezen of weten?
? Benieuwd naar onze pitch? Check de website van de Delta Water Award.
? Meer lezen over Fresh Force? Bekijk dan eens onze site hierover.

? Meer weten over onze inzending? Of over de rol van KplusV bij het verbinden van partijen en het creëren van een publiek-privaat samenwerkingsverband? Onze adviseurs Maarten de Vries (m.devries@kplusv.nl, 06-27 08 55 29) en Sebastiaan Berendse (berendse@kplusv.nl, 06-27 08 55 36) staan je graag te woord.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingKplusV

Westervoortsedijk 73,

6827 AV Arnhem

Postbus 60055,

6800 JB Arnhem

026-355 13 55

info@kplusv.nl

                      

Science Park 402, 1098 XH Amsterdam

Postbus 74744, 1070 BS Amsterdam

020-669 90 66 

info@kplusv.nl

 

www.kplusv.nl

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Afbeelding

 

Wil je op basis van je persoonlijke voorkeur onze nieuwste artikelen maandelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Whitepapers