of 59250 LinkedIn

Welke info moet er worden opgenomen in de aankondiging van opdracht?

Reageer

AfbeeldingDe aankondiging van de opdracht (hierna: “aankondiging”) is het begin van een (niet-) openbare aanbestedingsprocedure en van een aantal andere procedures (de onderhandelingsprocedure met aankondiging en de concurrentiegerichte dialoog).

 

Wat is de doel van de aankondiging? Kort samengevat, is de aankondiging nodig om ondernemers te informeren over een potentiële opdracht. Aan de ene kant moet de aankondiging voldoende informatie inhouden, zodat potentieel geïnteresseerde ondernemers kunnen beslissen of zij op de opdracht willen inschrijven. Aan de andere kant is de omvang van de aankondiging beperkt.

AfbeeldingWij merken dat het in de praktijk niet altijd duidelijk is welke informatie in elk geval in de aankondiging moet zijn opgenomen. Met name ontbreekt bij niet-openbare procedures vaak de vermelding van de EMVI-criteria en komen wij nog veel aankondigingen tegen waarin op meerdere onderdelen enkel wordt verwezen naar de aanbestedingsdocumenten, bijvoorbeeld met de woorden: “zie aanbestedingsleidraad”.

 

Lees meer

 

 

 Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier