of 59236 LinkedIn

Veranderingen zorg per 1 januari 2015 - Wet langdurige zorg

Reageer

AfbeeldingAfbeeldingSinds 1 januari 2015 is de zorg anders georganiseerd. Zo is de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten vervallen. De zorg die onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten viel, is ondergebracht bij de Wet langdurige zorg, de Zorgverzekeringswet, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015 en de Jeugdwet. Daarnaast is de Participatiewet in werking getreden. In de nieuwsbrief van 26 januari jl. gingen wij al in op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015 (Nieuwsbrief WMO 2015). Deze bijdrage heeft betrekking op de Wet langdurige zorg.

Wetswijzigingen

De Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) was bedoeld voor onverzekerde ziekterisico’s. Vanaf 1 januari 2015 zijn de lichtere vormen van zorg en ondersteuning uit de AWBZ overgegaan naar de Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015 (WMO) en de Zorgverzekeringswet (Zvw). Voor de zwaardere, langdurige zorg geldt voortaan de Wet langdurige zorg (Wlz).

 

Doelen Wlz

De Wlz richt zich op mensen met een blijvende somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking en op mensen met een blijvende verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke handicap. Met de Wlz worden drie doelen nagestreefd:

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier