of 59250 LinkedIn

Toetsingskader CvA motivering gunningscriterium laagste prijs

Reageer

AfbeeldingAfbeeldingArtikel 2.114 Aanbestedingswet 2012 (“Aw 2012”) bevat in lid 1 het uitgangspunt dat overheidsopdrachten gegund moeten worden op basis van het gunningscriterium “economisch meest voordelige inschrijving” (emvi). Lid 2 bepaalt dat er in afwijking van dat uitgangspunt op laagste prijs kan worden gegund, mits de aanbestedende dienst die keuze deugdelijk motiveert in de aanbestedingsstukken. Deze motivering is voor (rechterlijke) toetsing vatbaar.

In zijn uitspraak van 3 juni 2014 (ECLI:NL:RBGEL:2014:3493) heeft de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland hiervoor al een toetsingskader geformuleerd. In een recent gepubliceerd advies (advies 224) heeft de Commissie van Aanbestedingsexperts (hierna: “de Commissie”) nu ook haar (uitgebreidere) toetsingskader geformuleerd. Daarbij zet de Commissie ook uiteen op welke aspecten een aanbestedende dienst in zijn motivering acht moet slaan bij de beantwoording van de vraag waarom hij van mening is dat de toepassing van het criterium van de laagste prijs is toegestaan.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier