of 59250 LinkedIn

Staatssteun: beschikking Europese Commissie nietig

Reageer

AfbeeldingAfbeeldingIn het arrest van 30 juni 2015 (in de gevoegde zaken T-186/13, T-190/13 en T-193/13) heeft het Hof van Justitie de beschikking van de Europese Commissie van 23 januari 2013 (SA.24123, C(2013)87) nietig verklaard.

 

Afbeelding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op grond van deze beschikking moesten twee bouwbedrijven samen ruim 6,9 miljoen euro (plus rente) terugbetalen aan de gemeente Leidschendam-Voorburg (hierna: “Leidschendam”).

 

De Europese Commissie (hierna: “de Commissie”) was kort gezegd van oordeel dat het, na heronderhandelingen, naar beneden bijstellen van de eerder overeengekomen grondprijs, in combinatie met het kwijtschelden van een aantal bijdragen, staatssteun opleverde.

 

Het Hof van Justitie is van oordeel dat de Europese Commissie bij de beoordeling van de vermeende staatssteun niet alle relevante aspecten van de maatregel en in aanmerking heeft genomen. Daarom heeft de Commissie volgens het Hof niet juist kunnen analyseren of de gemaakte afspraken marktconform waren. Omdat daarmee niet vaststaat dat aan alle voorwaarden voor het doen ontstaan van staatssteun is voldaan, moet de beschikking nietig worden verklaard. De vermeende steun hoeft dus niet te worden teruggevorderd.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier