of 59232 LinkedIn

Lijfsdwang als dwangmiddel bij voortduring misbruik van bevoegdheid

Reageer

AfbeeldingOp 25 september 2014 heeft de voorzieningenrechter van Rechtbank Rotterdam uitspraak gedaan in een zaak over een zogenoemde veelschrijver (ECLI:NL:RBROT:2014:7826). Deze uitspraak is een vervolg op de uitspraak van het Gerechtshof Den Haag van 28 januari 2014 (ECLI:NL:GHDHA:2014:75) en heeft betrekking op de situatie dat misbruik van bevoegdheid, ondanks rechterlijke uitspraken, voortduurt.

Essentie

In het arrest van het Gerechtshof Den Haag van 28 januari 2014 heeft het hof gedaagde, op grond van misbruik van bevoegdheid verboden om (enige uitzonderingen daargelaten) zich gedurende twee jaar vaker dan 10 keer per maand met brieven, faxen of e-mails tot de gemeente Dordrecht te richten. Dit op straffe van verbeurte van een dwangsom. Gedaagde heeft de rechterlijke uitspraak naast zich neergelegd. De rechtbank oordeelt dat nu de dwangsommen geen afdoende dwangmiddel zijn om gedaagde tot nakoming van de op te leggen verboden te bewegen en gedaagde onvoldoende verhaal biedt voor zijn huidige schuld aan de gemeente Dordrecht, toepassing van lijfsdwang gerechtvaardigd is.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier