of 59232 LinkedIn

Hekkelman gaat in zee met Stichting The Ocean Cleanup

Reageer

In 2014 is Hekkelman Advocaten en Notarissen N.V. een samenwerkingsverband aangegaan met de Stichting The Ocean Cleanup. De stichting heeft een techniek ontwikkeld waarmee op grote schaal plastic afval uit de oceanen kan worden verwijderd.

The Ocean Cleanup Oprichter van het project is de twintigjarige Boyan Slat. Hij bedacht een systeem waarmee binnen tien jaar tijd bijna de helft van het plastic uit de de North Pacific Garbage Patch kan worden gehaald, circa één derde van het totale plastic afval in de oceanen! Het idee is om een platform in de oceaan te plaatsen met drijvende barrières van 100 km lang.. De zeestroming brengt het plastic richting de barrières, waarna het plastic uit de oceaan wordt gehaald en wordt opgeslagen in een silo. Elke 6 weken zal een schip het plastic overladen en naar het vaste land vervoeren waar het gerecycled kan worden. Groot bijkomend voordeel van deze innovatieve en energievriendelijke techniek is dat het plastic wél wordt tegengehouden door de barrières (zogenaamde booms), maar dat het zeeleven geen hinder ondervindt van deze installatie. Op 18 november jongstleden heeft Boyan de Champions of the Earth Award van de Verenigde Naties ontvangen voor zijn systeem. Hij is hiermee de jongste winnaar ooit van deze prijs.

 

Samenwerking

De tweede fase van het project (toewerkend naar een volledig operationele pilot) is onlangs gestart. Een deel van de financiering is binnengehaald via een succesvolle crowdfunding campagne, waarbij ruim 38.000 donaties zijn ontvangen, veelal afkomstig van particulieren. Ook is The Ocean Cleanup samenwerking aangegaan met een aantal bedrijven.

 

Hekkelman Advocaten en Notarissen N.V. mag zich sinds 2014 met trots één van de partners van The Ocean Cleanup noemen. Hekkelman stelt gratis dienstverlening ter beschikking aan de The Ocean Cleanup, voor ondersteuning bij de juridische kant van het project.

 

“Het gehele project past goed bij de visie van Hekkelman. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijke pijler in ons bedrijfsvoering en wij vinden het erg belangrijk dit ook door te trekken buiten onze eigen organisatie. The Ocean Cleanup is een prachtig initiatief en het is fantastisch dat wij door sponsoring van The Ocean Cleanup een steentje kunnen bijdragen aan schonere oceanen”, aldus Maarten van Zanen, algemeen directeur van Hekkelman Advocaten & Notarissen N.V.

 

Contactpersoon: Els Harbers, e.harbers@hekkelman.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier