of 59221 LinkedIn

Geldigheid referentie toetsen naar moment van inschrijving

Reageer

AfbeeldingIn een Europese openbare aanbesteding buitenlandse postdiensten georganiseerd door de Staat (het Ministerie van Financiën) is een referentie-eis gesteld met een minimale waarde van €1,3 miljoen. Eén van de inschrijvers voldoet volgens de Staat niet aan deze eis, waarop haar inschrijving terzijde is gelegd.  Zowel de voorzieningenrechter in eerste aanleg, als het Hof, oordelen dat dit terecht is. In hoger beroep voeren partijen discussie over het toetsmoment voor de vraag of aan de gestelde referentie-eis is voldaan.

De inschrijver stelt dat dit toetsmoment zou zijn gelegen in de gunningsfase, dus na het moment van de uiterste inschrijfdatum. Het Hof overweegt echter dat het tijdstip waarnaar de geldigheid van een referentie moet worden beoordeeld, geen later tijdstip kan zijn dan dat van de inschrijving. Dat een aanbestedende dienst pas na opening van de inschrijving daarvan kennis neemt, maakt dat niet anders. Na inschrijving gerealiseerde omzet telt derhalve niet mee. 


(Hof Den Haag 10-02-2015, gepubliceerd 23-04-2015,ECLI:NL:GHDHA:2015:147)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier