of 59250 LinkedIn

Eisen aanmaning

Reageer

AfbeeldingOp 22 juli 2015 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een interessante uitspraak gedaan in het kader van een invorderingsprocedure (ECLI:NL:RVS:2015:2301). In deze uitspraak gaat de Afdeling in op de vraag onder welke omstandigheden een brief als aanmaning als bedoeld in artikel 4:112 van de Awb kwalificeert (en dus als geldige stuitingshandeling kan worden aangemerkt).

Essentie

Een brief kwalificeert niet als aanmaning in de zin van artikel 4:112 van de Awb indien de brief niet (overeenkomstig artikel 4:112, derde lid, van de Awb) vermeldt dat bij niet tijdige betaling deze betaling kan worden afgedwongen door op kosten van de schuldenaar uit te voeren invorderingsmaatregelen. Het voorgaande heeft tot gevolg dat de brief in zo’n geval niet als geldige stuitingshandeling kwalificeert.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier