of 59250 LinkedIn

Drank- en horecawet (Dhw): uitleg van het begrip slijtersbedrijf

Reageer

AfbeeldingHoewel de Drank- en horecawet (Dhw) en haar voorlopers al ruim een eeuw oud zijn roept deze vandaag de dag nog steeds vragen op. Eén van die vragen spitst zich toe op de basisbegrippen “horecabedrijf” en “slijtersbedrijf” uit deze wet. De verklaring hiervoor is dat deze bedrijfsvormen in de loop van de tijd een transformatie hebben ondergaan.

Het traditionele horecabedrijf (het café en restaurant), is al lang niet meer de enige verschijningsvorm. Snackbars, afhaalchinezen en shoarma/pizzeria’s kennen een heel andere formule, waarbij bezoekers meestal kunnen kiezen uit consumptie ter plaatse of “meenemen”. Ook dit zijn volgens de Dhw horecabedrijven. Bij het slijtersbedrijf is dat niet anders. Ook dat heeft zich inmiddels doorontwikkeld. In deze bijdrage besteed ik aandacht aan een uitspraak van de Rechtbank Oost-Brabant van 9 juli 2015 (ECLI:NL:RBOBR:2015:3890) waarin het begrip slijtersbedrijf wordt toegepast op een drankexpediteur.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier