of 59221 LinkedIn

Beweerdelijke storing TenderNed bij digitale inschrijving voor eigen risico inschrijver

Reageer

AfbeeldingBij een door de gemeente Werkendam georganiseerde Europese openbare aanbesteding van kunstgrasvelden moest er digitaal worden ingeschreven via TenderNed. De stukken van de inschrijvingen moesten op de inschrijvingsdatum uiterlijk om 11:00 uur in de digitale kluis van TenderNed ontvangen zijn. In de aanbestedingsstukken zijn de gebruiksvoorwaarden van TenderNEd van toepassing verklaard. Hierin staat, onder andere, dat storingen voor rekening van inschrijvers blijven en daarin ook wordt aangeraden om tijdig aan het uploadproces te beginnen.

Eén van de inschrijvers is op de uiterste inschrijfdatum om 10:57 uur begonnen met het uploaden van haar inschrijving op TenderNed. Vervolgens zou er, volgens deze inschrijver, een storing zijn ontstaan op TenderNed waardoor zij het uploadproces niet tijdig heeft kunnen afronden. De betreffende inschrijver heeft daarop, maar na 11:00 uur, contact opgenomen met de gemeente en de gemeente verzocht om haar inschrijving alsnog toe te laten. De gemeente weigerde dat, waarop de inschrijver een kort geding aanhangig heeft gemaakt.

 

In het kort geding is, volgens de voorzieningenrechter, onvoldoende vast komen te staan dat zich daadwerkelijk een storing op TenderNed heeft voorgedaan. Bovendien, overweegt de voorzieningenrechter, indien er al sprake zou zijn van een storing dan kwam dit voor rekening van inschrijver zelf, die er immers voor heeft gekozen om pas 3 minuten voor sluitingstijd aan het uploadproces te beginnen. Van belang daarbij zijn ook de van toepassing verklaarde gebruiksvoorwaarden van TenderNed waarin staat dat storingen voor rekening van inschrijvers blijven en wordt aangeraden om tijdig aan het uploadproces te beginnen. De gemeente heeft deze inschrijver dan ook terecht geen mogelijkheid geboden voor herstel.


(Vzr. Rb. Zeeland-West-Brabant 23-04-2015, gepubliceerd 23-04-2015,
ECLI:NL:RBZWB:2015:2603)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier