of 59232 LinkedIn

Aanbestedingsrecht: Hof vergroot onzekerheid aanbestedende diensten na definitieve gunning

Reageer

AfbeeldingAfbeeldingAanleiding voor dit item is een recent gepubliceerd arrest van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden (ECLI:NL:GHARL:2015:122) over het ingrijpen in overeenkomsten die zijn gesloten nadat in kortgeding in eerste aanleg de (voorlopige) gunningsbeslissing overeind is gebleven. In de afgelopen jaren zijn er eerder enkele arresten over dit belangrijke onderwerp verschenen.

Uit die arresten zijn twee benaderingen af te leiden, deze staan informeel bekend als de lijn van het Hof Den Haag en de lijn van het Hof Amsterdam. In de benadering van het Hof den Haag (zie: 17 mei 2011, LJN: BQ4365) kan slechts in zeer uitzonderlijke gevallen worden ingegrepen in een lopende overeenkomst. Het Hof Amsterdam (zie: 17 augustus 2010, LJN:BN5585) kiest een veel ruimere benadering waarin ingrijpen in een lopende overeenkomst zonder meer mogelijk blijft. In een eerder arrest van 18 november 2014 (ECLI:NL:GHARL:2014:8893) heeft het Hof Arnhem-Leeuwarden in een nationale aanbestedingsprocedure al eens de ruimere benadering gekozen. Het onderhavige arrest van het Hof Arnhem-Leeuwarden sluit opnieuw aan bij de benadering van het Hof Amsterdam en heeft om die reden wellicht grote gevolgen voor de praktijk.

 

Lees verder

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier