of 59221 LinkedIn

Werken met waarden in gemeentelijke samenwerking

Werken met waarden in gemeentelijke samenwerking. Gedeelde waarden blijken een uitstekende basis te zijn om formele samenwerkingsverbanden te sturen. Wat men gemeen heeft bindt en stuurt de coöperatie, ook als er niet direct sprake is van een hiërarchisch verband.
Reageer

Gedeelde waarden blijken een uitstekende basis te zijn om formele samenwerkingsverbanden te sturen. Wat men gemeen heeft bindt en stuurt de coöperatie, ook als er niet direct sprake is van een hiërarchisch verband.

De afgelopen jaren hebben honderden mensen de cursus Procesmanagement gevolgd bij Erasmus Academie. Speciaal voor deze alumni en die van onze opleidingen Ketenregie, Sociale Innovatie en Transitiemanagement is de verdiepingsmodule Werken met Waarden in Samenwerking ontwikkeld. Het biedt een gedegen uitbreiding van het interventierepertoire op het gebied van de waardensturing. De verdiepingsmodule wordt gegeven op 22 juni 2017.

 

Met iedere vorm van samenwerking, ook tijdelijke, ontstaat een nieuwe entiteit: het “samenwerkingsvehikel”. In deze entiteit is geen van de samenwerkende partijen vanzelfsprekend de baas. Omdat er wel coördinatie nodig is wordt er altijd gezocht naar horizontaal werkende verbindingsmiddelen.

 

Waarden en op basis van waarden opgestelde profielen kunnen hierin zeer behulpzaam zijn. Vaak wordt veel geïnvesteerd in zakelijke en organisatorische afspraken om een formele identiteit te realiseren. Maar een formele entiteit is nog geen soepel draaiende en bevlogen identiteit: een waardengemeenschap.

 

Het samen ontwikkelen van een waardenprofiel en dat als kompas inzetten brengt in veel gevallen krachtige vormen van samenwerking tot stand: waardensturing dus.

Drs. Maarten Königs leidt deze verdiepingsmodule, die u in staat moet stellen om bewust te sturen op gezamenlijke waarden in samenwerkingsverbanden en biedt u ook instrumenten om dat in de praktijk te brengen.

 

---

 

De verdiepingsmodule Werken met Waarden in samenwerking wordt gegeven op 22 juni 2017. Het programma duurt een dag (van 9.30 – 17.00 uur) en vindt plaats in Rotterdam. De kosten voor deelname bedragen € 795,-, Bij het cursusgeld zijn parkeerkaarten, lunches, koffie/thee en cursusmateriaal inbegrepen. Alle bedragen zijn vrijgesteld van btw.

 

Meer informatie en direct inschrijven voor deze verdiepingsmodule, vindt u hier.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

Zomergroet Erasmus Academie

AfbeeldingGaat uw carrière voor de wind? De opvouwbare Erasmus Academie stormparaplu zorgt ervoor, net als onze cursussen, dat u altijd goed voorbereid op pad gaat.

Lees meer

Agenda

Incompany

Bent u geïnteresseerd in een Incompany programma van Erasmus Academie, neem dan vrijblijvend contact op met Andreas Markus, opleidingsmanager zakelijke markt, t. 010-408 1819 of mail naar markus@erasmusacademie.nl.

Whitepapers

  • Nederlandse werknemers en werkgevers hechten traditioneel veel waarde aan training en opleiding.
...

    Tijd voor verdieping

    Nederlandse werknemers en werkgevers hechten traditioneel veel waarde aan training en opleiding. ...

Studiegids

Afbeelding

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding