of 59250 LinkedIn

Wat kan Big Data wel, of niet, opleveren?

2 reacties
Big Data staat wereldwijd sterk in de belangstelling omdat er nog nooit zulke grote hoeveelheden data beschikbaar zijn geweest en nog nooit zo snel nieuwe data werd geproduceerd. Big Data is groot, complex en gevarieerd.

Er ontstaat op dit moment een steeds realistischer beeld van wat Big Data wel, of niet, kan opleveren. Data alleen (of het nu Big of Small is) voegt geen waarde toevoegt. Waarde wordt pas toegevoegd door analyse van deze data, en de beslissingsondersteunende modellen (algoritmes) die dit oplevert. Het maken van algoritmes is een vorm van Data Science. Belangrijke termen binnen Data Science zijn Machine Learning (lerende computermodellen) en Predictive Analytics.

 

Steeds meer organisaties (zowel in de publieke als private sector) moeten de stap van Business Intelligence naar Data Science verder doorzetten. Zowel de data-infrastructuur als de huidige kennis onder informatici is echter veelal ontoereikend om met Big Data om te gaan. In plaats van puur beschrijvende analyses uit te voeren zouden organisaties voorspellende analyses moeten ambiëren om op die manier in te kunnen spelen op de toekomstige vraag.

 

De laatste jaren is het gebruik van modellen, voorspellingen en scenarioberekeningen sterk gegroeid. Meer en meer worden econometrische en kwantitatieve data-analyse modellen gebruikt ter ondersteuning van de besluitvorming binnen organisaties. De groei van kwalitatief goede data, en de ontwikkeling van nieuwe statistische technieken zorgen ervoor dat deze instrumenten sterk aan belang winnen.

 

De Masterclass Data Science & Machine Learning maakt de deelnemers bekend met de laatste ontwikkelingen op het terrein van voorspellen, modelleren en data-analyse. Deelnemers worden uitgedaagd de geboden theorie te vertalen naar de praktijk en de geleerde vaardigheden worden tijdens deze masterclass direct toegepast.

 

Startdatum De Masterclass Data Science & Machine Learning gaat op vrijdag 20 januari 2017 van start. Bekijk alle data
Locatie De bijeenkomsten vinden plaats op complex Woudestein van Erasmus Universiteit Rotterdam of in de nabijheid van de universiteit.
Bijeenkomsten Deze masterclass bestaat uit 4 bijeenkomsten  
Prijzen € 2.595,- (Januari 2017)
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Patrick Groenen (Hoogleraar Statistiek) op
Ik denk dat dergelijke technieken uiterst interessant kunnen zijn in de publieke sector. De hoeveelheid data neemt toe en de toepassingen daarmee ook. Denk bijvoorbeeld aan het voorspellen van verkeersstromen, het voorspellen (belasting)fraude, of het voorspellen van het aantal ingeënte kinderen per groep in een kinderdagverblijf. Ik zie een groeiende belangstelling voor dit soort technieken, ook bij de overheid.
Door zelflerende algoritmen (automatiseerders) op
Hebben ambtenaren geen enkel belang bij. Door zelflerende algoritmen kan 60% zo naar huis, einde verhaal. Ze verzetten zich er al jaren tegen, door problemen te verzinnen.

Afbeelding

Erasmus Academie

 

Telefoon: 010-408 1839

E-mail: info@erasmusacademie.nl

Website: www.erasmusacademie.nl


Meer nieuws

Agenda

Incompany

Bent u geïnteresseerd in een Incompany programma van Erasmus Academie, neem dan vrijblijvend contact op met Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt, t. 010-408 1819 of mail naar markus@erasmusacademie.nl.

Bestuur met impact

Afbeelding

Whitepapers

Studiegids

Afbeelding

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers