of 59221 LinkedIn

Procesmanagement

Reageer

Leren van experts hoe complexe besluitvormingsprocessen te optimaliseren en Strategisch Gedrag te herkennen en te managen!

Bestuurlijke processen worden steeds complexer. Dat merkt u waarschijnlijk ook? Ongeacht waar u nu werkzaam bent, binnen het bedrijfsleven of bij de overheid. Om deze bestuurlijke processen goed te leiden en er een optimaal resultaat uit te halen (denk hierbij aan infraprojecten, reorganisaties, risicomanagement, fusies of stelselveranderingen) is kundig procesmangement een onmisbaar instrument. In een situatie waarin verschillende stakeholders uiteenlopende belangen hebben, is het aan de procesmanager om de verschillende partijen op 1 lijn te krijgen en het besluitvormingsproces tot een goed einde te brengen! Wellicht is hierbij strategisch gedrag in te zetten en is dat nu sluw of juist slim om te doen?

 

In de Masterclass Procesmanagement gaan de experts Hans de Bruijn en Ernst ten Heuvelhof aan de hand van diverse cases, dieper in op wat procesmanagement precies inhoudt en leren de deelnemers een besluitvormingsproces zo effectief mogelijk te laten verlopen. Er wordt stil gestaan bij een aantal normatieve vragen en een actueel maatschappelijk politiek thema wordt belicht vanuit procesmanagerial perspectief. Ook vinden er trainingen ‘procesmanagerial vaardigheden’ plaats:

 • Sturing zonder macht, onafhankelijk van inhoud - wat zijn strategieën om in zo’n dergelijke situatie effectief te zijn?
 • Effectief beïnvloeden in processen - persoonlijke beïnvloeding in een context waarin inhoud en macht onvoldoende zijn.
 • Strategisch en congruent communiceren - we zeggen niet altijd wat we denken en staan niet altijd voor wat we zeggen. Wat zijn de mogelijke consequenties hiervan?

 

Op de derde dag staat strategisch gedrag in netwerken centraal. Welke mogelijkheden zijn er nu om strategisch gedrag te ontwikkelen.

 

Wat leert u concreet?

 • U leert dat de grilligheid van besluitvormingsprocessen een heel normaal fenomeen is en er worden strategieën aangeboden om uw persoonlijke effectiviteit te versterken.
 • Aan de hand van diverse cases wordt de theorie van procesarchitectuur en het managen van besluitvormingsprocessen besproken. Hiermee krijgt u inzicht in het verloop en structureren van processen (procesontwerp).
 • U ontwikkelt een aantal overwegingen en perspectieven die u helpen een mening te vormen over de normatieve kwaliteiten van strategisch gedrag.
 • De masterclass staat in het teken van ‘verdieping’ en u oefent met de leerstof om het procesmanagement ook in de eigen praktijk te kunnen toepassen. Alle oefeningen worden uitgevoerd o.l.v. acteurs waarbij ingebrachte casussen worden uitgediept.

 


Startdatum: De 3-daagse Masterclass Procesmanagement zal op 19, 20 en 21 maart 2017 plaatsvinden.
Locatie:  De bijeenkomsten vinden plaats op Campus Woudestein van de Erasmus Universiteit.Rotterdam of in de directe omgeving van de universiteit.
Bijeenkomsten:  Deze masterclass bestaat uit 3 bijeenkomsten.
Prijs: € 1.945, - (vrijgesteld van btw)
Deelnemen? Schrijf u hier direct in
Meer informatie over de inhoud, opzet en studie? Vraag hier de factsheet aan
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

Agenda

Incompany

Bent u geïnteresseerd in een Incompany programma van Erasmus Academie, neem dan vrijblijvend contact op met Andreas Markus, opleidingsmanager zakelijke markt, t. 010-408 1819 of mail naar markus@erasmusacademie.nl.

Lunchlezing met kennis beleg?

AfbeeldingMaak tijd voor verdieping.

Erasmus Academie biedt u graag een lunch lezing aan. Luister naar een van onze docenten van de Erasmus Universiteit en ga met ze in gesprek.

U betaalt het brood, wij de docent.

Was een broodje kaas ooit zo inspirerend?

Wanneer scherpte een glas karnemelk zo de geest?

 

Lees meer

 

Whitepapers

 • Nederlandse werknemers en werkgevers hechten traditioneel veel waarde aan training en opleiding.
...

  Tijd voor verdieping

  Nederlandse werknemers en werkgevers hechten traditioneel veel waarde aan training en opleiding. ...

Studiegids

Afbeelding

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding