of 59232 LinkedIn

Leergang Ketenregie: hét platform voor ketenregisseurs

Reageer

Interactieve kennisoverdracht, inbreng eigen casuïstiek en reflectie en training op eigen vaardigheden en stijl; hét platform voor ketenregisseurs!

 

Vanaf vrijdag 7 april 2017 gaat de elfde editie van de succesvolle Leergang Ketenregie van start op de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Voor de ketenregisseur uit het veld dé leergang om de eigen praktijkervaring in regie, ketens en netwerken te onderbouwen met wetenschappelijke achtergronden en vaardigheden.

Waarom deze leergang volgen?
Steeds meer organisaties en concerns realiseren zich dat ze onderdeel zijn van een dynamische keten en/of samenwerkingsverband in hun streven om (maatschappelijke) opgaven aan te pakken met anderen waar zij geen directe leiding over hebben. Waar meerdere belangen een rol spelen, is de juiste manier van samenwerken een must. Ketensamenwerking kent dan ook vele voordelen, maar hoe kun je effectief regisseren zonder doorzettingsmacht? En hoe kun je interveniëren in de veelal onverwachte dynamiek van ketens en netwerken?

Juist voor deze regisseurs – en dat kunnen (implementatie)managers, ketenontwikkelaars, beleidsmedewerkers zijn – organiseren wij de Leergang Ketenregie. In zes bijeenkomsten leert u uw interventierepertoire te verbreden en belangen te verbinden. Na afloop heeft u de verworven kennis en vaardigheden gekoppeld aan uw praktijk, waardoor u als regisseur effectiever ketensamenwerking kunt organiseren.

 

Wat leert u concreet?
U kunt bewust en strategisch interveniëren in dynamische ketens en netwerken. U heeft:

  • Geleerd hoe u partijen met uiteenlopende belangen verbindt;
  • Kennis opgedaan op het gebied van ketenregie vanuit organisatiekunde, bestuurskunde, antropologie, sociale psychologie en business proces redesign;
  • Geleerd hoe u regie kunt voeren zonder de beschikking te hebben over (formele) hiërarchische macht en hoe u met gezag en slimme interventies stuurt op resultaat;
  • Persoonlijke vaardigheden ontwikkeld om keten- en netwerkgericht te organiseren, het omgaan met betrokkenen op strategisch niveau en (hun) uiteenlopende belangen, leidinggeven, en het positioneren van de eigen regierol in de keten;
  • Een analyse gemaakt van uw eigen keten of netwerk(organisatie) en een samenhangende reeks interventies voor versterking van de effectiviteit ontwikkeld;
  • Uw verworven kennis en vaardigheden gekoppeld aan uw eigen praktijk en stijl en dat verwerkt tot een leidraad voor uw persoonlijk handelen in de komende periode.

 

Voor wie?
De Leergang Ketenregie is bedoeld voor ketenregisseurs en proces-en programmamanagers bij overheden en instellingen in de non-profit sector of op het snijvlak van publiek en privaat, die werkzaam zijn op het tactische (beleidsmatige) en/of strategische organisatieniveau.


Ervaringen

 “Ik ben onder de indruk van de verschillende sprekers in de leergang. Bestuurders die met passie over hun aanpak spreken maken dat ik toch met andere ogen ga kijken naar problematiek die ver verwijderd lijkt van mijn werk, maar waar iedere keer weer dezelfde patronen boven komen die ook bij ons een rol spelen.”

“Wat ook verrassend leuk blijkt te zijn: er zitten, ondanks de verschillende achtergronden, tot op het bot gemotiveerde deelnemers die allemaal vol passie over hun problemen en successen praten. Dat blijkt ook nog eens heel vaak direct toepasbaar op de eigen situatie.”

“Alles wat voorbij komt probeer ik te projecteren op mijn situatie. Soms is dat confronterend, soms blijk ik wel dege­lijk een regisseur te zijn. Een van de eerste gevolgen van de leergang is dat ik sowieso veel bewuster kijk naar wat er precies gebeurt, en ook veel ontwikkelingen herken en kan plaatsen. Ik reageer ook wat trager en bouw een denkmo­ment in. Het werk lijkt er minder hectisch door, en is zeker wat voorspelbaarder.”


 

Startdatum:   Vrijdag 7 april 2017
Locatie: De bijeenkomsten vinden plaats op Campus Woudestein van de
Erasmus Universiteit Rotterdam
Bijeenkomsten: Deze masterclass bestaat uit 8 bijeenkomsten.
Prijs:  € 5.950, - (vrijgesteld van btw)
Deelnemen?      Schrijf u hier direct in

Meer informatie over de

inhoud, opzet en studie? 

 

Vraag de factsheet aan

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

Agenda

Incompany

Bent u geïnteresseerd in een Incompany programma van Erasmus Academie, neem dan vrijblijvend contact op met Andreas Markus, opleidingsmanager zakelijke markt, t. 010-408 1819 of mail naar markus@erasmusacademie.nl.

Lunchlezing met kennis beleg?

AfbeeldingMaak tijd voor verdieping.

Erasmus Academie biedt u graag een lunch lezing aan. Luister naar een van onze docenten van de Erasmus Universiteit en ga met ze in gesprek.

U betaalt het brood, wij de docent.

Was een broodje kaas ooit zo inspirerend?

Wanneer scherpte een glas karnemelk zo de geest?

 

Lees meer

 

Whitepapers

Studiegids

Afbeelding

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers