of 59221 LinkedIn

De beloftes van Big Data

Reageer

Het verzamelen van gegevens is met de toegenomen computercapaciteit en -snelheid voor de meeste bedrijven en publieke organisaties een eenvoudige zaak geworden. Als gevolg hiervan worden op grote schaal enorme hoeveelheden data verzameld en opgeslagen, de zogenaamde ‘big data’. De belofte is dat uit deze enorme dataverzameling bruikbare informatie gedestilleerd kan worden. Informatie die van groot nut kan zijn voor het verhogen van rendementen en inschatten van risico’s, maar ook voor het succesvol voorbereiden, uitvoeren of evalueren van beleid of juist de handhaving ervan.

Het slim combineren van reeds aanwezige databestanden heeft de belofte in zich om voorspellingen te doen. Om bestanden op de juiste wijze te koppelen is kennis van data analyse noodzakelijk. 

Die kennis kunnen wij overdragen binnen een maatwerkopleiding data analyse. Interessant is ook de mogelijke koppeling van verschillende expertises: naast data analyse, wet en regelgeving en privacy issues is het voor overheidsinstanties interessant om te kijken naar de integratie van data analyse binnen de beleidscyclus. Vooraf meten of beleid wel nodig en/of nuttig is, is met het analyseren van data een stap dichterbij gekomen. 

Neem voor de mogelijkheden contact op Andreas Markus, Opleidingsmanager zakelijke markt. Telefonisch op 010-408 21 74 of via markus@erasmusacademie.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

Zomergroet Erasmus Academie

AfbeeldingGaat uw carrière voor de wind? De opvouwbare Erasmus Academie stormparaplu zorgt ervoor, net als onze cursussen, dat u altijd goed voorbereid op pad gaat.

Lees meer

Agenda

Incompany

Bent u geïnteresseerd in een Incompany programma van Erasmus Academie, neem dan vrijblijvend contact op met Andreas Markus, opleidingsmanager zakelijke markt, t. 010-408 1819 of mail naar markus@erasmusacademie.nl.

Whitepapers

  • Nederlandse werknemers en werkgevers hechten traditioneel veel waarde aan training en opleiding.
...

    Tijd voor verdieping

    Nederlandse werknemers en werkgevers hechten traditioneel veel waarde aan training en opleiding. ...

Studiegids

Afbeelding

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding