of 59221 LinkedIn

Themadag: Jeugd en Gezin in de praktijk

Reageer

Een gezin, een kind, een ouder, één plan. Als professional op dit werkveld krijgt u te maken met de burger, het gezin, het kind en met verschillende actoren, partners en leefgebieden. Met de verschillende wetswijzigingen die ingevoerd gaan worden komen er veel en andere vragen op u af dan voorheen. Om juridisch juiste antwoorden op deze uiteenlopende vragen te kunnen geven is het van belang om de hoofdpunten uit verschillende wetgevingen te kennen. Zodoende kunt u ook proactief inspelen op de te verwachten vragen.

Tijdens themadag Jeugd en Gezin in de praktijk wordt u op hoogte gebracht van wijzigingen in wet- en regelgeving omtrent het thema Jeugd en gezin. Na afloop kunt u professioneel antwoord geven op de vragen van burgers over de jeugdzorg, Awbz, leerplicht, wet bescheriming persoonsgegevens en onderwijswetgeving. U weet daarnaast precies wat de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de gemeente zijn.

 

Het volledige programma van deze dag kunt u vinden op deze website, samen met de data en locaties waarop we deze dag organiseren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leontine Braat via telefoon 06 20 11 71 89 of l.braat@bestuursacademie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:
info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

Meer nieuws

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bloggers

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...
 • ONDERHANDELEN 
 ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...

  Onderhandelen

  ONDERHANDELEN ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...
 • VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? 
 In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...

  Argumenteren

  VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...