of 59250 LinkedIn

Situationeel Beleidsadviseur

Reageer

Wordt comfortabel in uw rol als onderzoeker, regisseur, netwerker, analist, verbinder én facilitator.

De samenleving verandert voortdurend en daarmee verandert ook de rol van de overheid. Overheidsorganisaties zijn er al lang druk mee om inwoners, ondernemers en andere partners te betrekken bij het ontwikkelen van beleid. Maar steeds vaker nemen deze partijen ook zelf het initiatief om problemen in de samenleving aan te pakken en op te lossen, waarbij ze de hulp van de overheid vragen. Ook komt steeds vaker de vraag op in hoeverre de overheid een rol kan, wil of moet spelen.

Elke situatie vraagt weer een andere houding van de overheid. Het is onvermijdelijk dat ook de bijdragen die van de beleidsmedewerker verwacht worden mee veranderen. Met de traditionele adviesrol alleen komt u er niet meer. De ene keer bent u procesbegeleider, de volgende keer regisseur en dan weer netwerker, analist, verbinder of facilitator. In een continu veranderende maatschappij zult u steeds weer een andere rol moeten kiezen om - samen met of via anderen - tot effectief beleid te komen en gezamenlijk de gewenste maatschappelijke resultaten te behalen.

 

Wilt u effectief meedoen in het nieuwe samenspel met een initiatiefrijke samenleving en invulling geven aan de veranderende rol van de overheid? Dan is de opleiding Situationeel Beleidsadviseur een interessante opleiding waarin we ingaan op de verschillende rollen en vaardigheden. In deze opleiding krijgt u veel praktische tips om succesvol met anderen samen te werken in het complexe en dynamische werkveld. Via kritische reflectievragen krijgt u inzicht in de mate waarin u al over de vaardigheden beschikt en waaraan u mogelijk nog moet (verder) werken. De opleiding Situationeel Beleidsadviseur start op 2 oktober in Utrecht, er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.

 

Voor meer informatie of inschrijving bel onze adviseurs op 035 -7604 850.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:
info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

Meer nieuws

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bloggers

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...
 • ONDERHANDELEN 
 ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...

  Onderhandelen

  ONDERHANDELEN ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...
 • VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? 
 In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...

  Argumenteren

  VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...