of 59236 LinkedIn

Procesmanagement: methodieken en basisprincipes toepassen

Reageer

Voor een goede samenwerking tussen front- en backoffice, een efficiënte en klantvriendelijke dienstverlening of voor het inrichten van nieuwe taken en verantwoordelijkheden naar aanleiding van decentralisaties is het van belang dat de processen zijn ingericht én adequaat bestuurd worden. Voor deze besturing kunt u gebruik maken van verschillende benaderingen en methodieken. Lean management wordt bijvoorbeeld op dit moment door veel overheidsorganisaties omarmd. Als u betrokken bent of wordt bij de procesinrichting of bij procesmanagement, wilt u zich deze methodieken eigen maken en basisprincipes van procesmanagement kennen. Daarover gaat het in deze training.

 

In de training Procesmanagement leert u wat procesmanagement inhoudt en hoe u de sturing op processen tot een succes kunt maken. Na deelname kunt u processen besturen op basis van de principes van procesmanagement. U krijgt handreikingen om deze processen te implementeren, actueel te houden en een cultuur van continu verbeteren te creëren. Hiermee kunt de samenwerking tussen afdelingen versterken, met minder middelen een hogere kwaliteit realiseren, klachten verminderen en de tevredenheid van (interne) klanten vergroten.

 

De training start op 2 april in De Meern. Het volledige programma van deze training kunt u vinden op deze website. U kunt zich ook direct online inschrijven via onze site.

 

Meer informatie
Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Nanouk Vermeulen via telefoon 06 15 05 16 09 of e-mail n.vermeulen@bestuursacademie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:
info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

Meer nieuws

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bloggers

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...
 • ONDERHANDELEN 
 ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...

  Onderhandelen

  ONDERHANDELEN ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...
 • VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? 
 In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...

  Argumenteren

  VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...