of 59221 LinkedIn

Leiderschap in de publieke sector

Reageer

Bent u op strategisch of tactisch niveau werkzaam binnen de publieke sector? Heeft u ruime ervaring, maar bent u nog altijd ambitieus en leergierig? Met de leergang Leiderschap in de publieke sector maakt u een nieuwe stap in uw carrière. Via een aantrekkelijke mix van aansprekende hoogleraren, prikkelende werkvormen en actuele onderzoeken halen wij u uit uw comfortzone en werken we actief aan uw leiderschapskwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling. We koppelen dit aan actuele ontwikkelingen binnen het openbaar bestuur. Er is aandacht voor de veranderende rol van de overheid, het complexe krachtenveld binnen een politiek-bestuurlijke omgeving, ethiek en integriteit.

 

Na afloop van de leergang Leiderschap in de publieke sector heeft u kennis gemaakt met relevante ontwikkelingen binnen en rondom het lokaal openbaar bestuur. U heeft inzicht in uw persoonlijke kwaliteiten en leiderschapsstijl en kunt deze verder uitdiepen. U heeft inzicht in uw eigen gedrag en kunt hierop anticiperen. U kunt situaties vanuit verschillende invalshoeken benaderen en uw functioneren hierop afstemmen. Daarnaast weet u adequaat om te gaan met uiteenlopende dilemma’s binnen een complex krachtenveld en heeft u kennis gemaakt met  Appreciative Inquiry als bijzondere vorm van procesmanagement. U beschikt bovendien over een heldere visie op het professioneel handelen als strategisch partner binnen uw organisatie.

 

Tijdens de leergang werkt u aan een praktijkopdracht over een concreet en actueel probleem of kans binnen uw organisatie. Op de slotdag presenteert u uw plan aan de andere deelnemers en een jury van deskundigen. Wanneer dit plan met een voldoende door je jury wordt beoordeeld, ontvangt u het certificaat.

 

Deze leergang start op 10 december 2014 in Utrecht. Het volledige programma van deze nieuwe leergang kunt u vinden op deze website. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Schouten via telefoon 06 21 23 48 81 of e-mail s.schouten@bestuursacademie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:
info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

Meer nieuws

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bloggers

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...
 • ONDERHANDELEN 
 ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...

  Onderhandelen

  ONDERHANDELEN ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...
 • VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? 
 In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...

  Argumenteren

  VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...