of 59221 LinkedIn

Kom naar ‘Alles wordt anders’, het inspiratiediner van Bestuursacademie Nederland

Alles wordt anders. Nieuwe technologieën hebben een steeds grotere impact op ons leven en op de samenleving
Reageer

Onze maatschappij verandert in een rap tempo door alle nieuwe technologische ontwikkelingen. Tijdens ons inspiratiediner op 29 september staat Dik Bijl, auteur van Alles wordt anders, uitgebreid met u stil bij de invloed van deze ontwikkelingen op onze samenleving. Komt u ook?

 

Onze maatschappij krijgt meer en meer te maken met nieuwe technologieën die een steeds grotere impact hebben op ons leven en op de samenleving. Op 29 september staat Dik Bijl, arbeids- en organisatiepsycholoog en auteur van Alles wordt anders, uitgebreid stil bij de invloed van deze ontwikkelingen op onze samenleving tijdens een intiem inspiratiediner van Bestuursacademie Nederland. Wilt u erbij zijn? Meld u dan snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

In het in juni verschenen boek Alles wordt anders, beschrijft Dik Bijl een aantal van de belangrijkste technologische ontwikkelingen van dit moment: robots, zelfrijdende auto's, kunstmatige intelligentie, 3D-printen, synthetische biologie, nanotechnologie en genomische geneeskunde.

Wat zijn de gevolgen van deze technologieën voor onze maatschappij? Hebben we een overvloed aan middelen, zinvolle bezigheden en een lang en gelukkig leven? Of wordt het lethargie, uitzichtloosheid, armoede en criminaliteit? Aan de hand van een aantal toekomstscenario’s gaat Bijl met de aanwezigen in gesprek over de toekomstige inrichting van de samenleving.

 

Meld u aan

Bent u een op de toekomst gerichte beleidsbepaler? Geef u dan snel op voor dit kleinschalige inspiratiediner. Het aantal plaatsen is beperkt.
Datum: 29-09-2016
Tijd: 16.00-20.30 uur
Locatie: Media Plaza – Jaarbeurs Utrecht

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:
info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

Meer nieuws

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bloggers

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...
 • ONDERHANDELEN 
 ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...

  Onderhandelen

  ONDERHANDELEN ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...
 • VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? 
 In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...

  Argumenteren

  VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...