of 59250 LinkedIn

Is uw organisatie al goed voorbereid op de nieuwe Europese privacywet AVG?

Is uw organisatie al goed voorbereid op de nieuwe Europese privacywet AVG? Een van de grootste veranderingen die de AVG meebrengt, is de invoering van een verantwoordingsplicht
Reageer

Vanaf 25 mei 2018 geldt de nieuwe Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook wel bekend als GDPR). De AVG stelt strenge eisen aan bedrijven en organisaties wat betreft het verwerken van persoonsgegevens. Zij zijn bijvoorbeeld verplicht een Data Protection Officer (DPO) aan te stellen.

Een van de grootste veranderingen die de AVG meebrengt, is de invoering van een verantwoordingsplicht. U moet niet alleen vertellen hoe u met persoonsgegevens omgaat, maar het ook kunnen laten zien. Veel Europese organisaties zijn daarom verplicht een Data Protection Officer (DPO) aan te wijzen. Zo’n functionaris Gegevensbescherming houdt intern toezicht op de verwerking van persoonsgegevens en de naleving van de AVG. Het negeren van de AVG-eisen kan u een grote boete opleveren, maar ook imagoschade, kwetsbaarheid voor datalekken en onnodige datagerelateerde kosten.

 

Data Protection Officer verplicht voor bedrijven en organisaties

Om te voldoen aan de nieuwe Europese wetgeving, moet u nu maatregelen nemen, zoals het opleiden van uw Data Protection Officer. Bestuursacademie Nederland biedt samen met NCOI Opleidingen en Computrain die programma’s die u helpen invulling te geven aan de AVG.

 

 

Contact:

035 20 04 919

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:
info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

Meer nieuws

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bloggers

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...
 • ONDERHANDELEN 
 ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...

  Onderhandelen

  ONDERHANDELEN ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...
 • VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? 
 In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...

  Argumenteren

  VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...