of 59221 LinkedIn

In hoeverre geeft u sturing aan situaties?

Reageer

Bij het zoeken naar oplossingen voor problemen in de samenleving, binnen uw organisatie of op uw afdeling heeft u te maken met verschillende belangen, inzichten en verwachtingen. Elke situatie is anders en verandert ook nog eens voortdurend. Steeds weer wilt u invloed uitoefenen en samenwerkingspartners bij- en aansturen om het gewenste resultaat te behalen. Hiertoe is het belangrijk inzicht te krijgen in uw eigen gedrag, houding en vaardigheden. Dit is immers van grote invloed op succesvolle samenwerking met anderen.

De training 'Grip op invloed' geeft inzicht in uw eigen gedrag en vaardigheden en vergroot uw omgevingsbewustzijn. U leert situaties te doorgronden en in te spelen op gedrag van anderen. Hierdoor kunt u effectiever samenwerken.

Resultaat
Na afloop van deze training beschikt u over vaardigheden als debatteren, overtuigen, onderhandelen en draagvlak creëren. En u weet in welke situaties u deze vaardigheden het best kunt inzetten. Daarmee kunt u invloed uitoefenen in verschillende situaties. U leert krachtenvelden inzichtelijk te maken en kunt constructief omgaan met uw (politiek-bestuurlijke) omgeving. U kunt situaties vanuit verschillende invalshoeken benaderen, leert op die manier hoe anderen denken en kunt daar actief op anticiperen. Daarnaast kunt u inspelen op gedragspatronen van samenwerkingspartners en kunt u effectief omgaan met machtsverschillen.

Programma
Bent u nieuwsgierig geworden naar het programma? Dat kunt u hier downloaden.

Waar en wanneer?
De training gaat weer van start op 2 maart in De Meern.

U kunt zich via deze link inschrijven, of alvast een optie plaatsen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:
info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

Meer nieuws

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bloggers

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...
 • ONDERHANDELEN 
 ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...

  Onderhandelen

  ONDERHANDELEN ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...
 • VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? 
 In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...

  Argumenteren

  VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...