of 59250 LinkedIn

Goed voorbereid als raadslid? Doe de kennistest voor (nieuwe) raadsleden!

Reageer

Bent u gekozen als raadslid? Dan wilt u het vertrouwen dat er in u is gesteld niet beschamen. En u wilt goed voorbereid starten in deze (nieuwe) functie. Weet u genoeg om het raadslidmaatschap op een adequate wijze in te vullen? Om daar een indruk van te krijgen hebben we een korte test met 15 vragen samengesteld. De vragen gaan over verschillende zaken die te maken hebben met uw werk in de gemeenteraad.

 

AfbeeldingWilt u een indruk krijgen van uw kennis over gemeentezaken? Doe dan deze test. Als u klaar bent, ontvangt u een email met de uitslag. Heeft u meer dan 10 antwoorden juist? Dan bent u al behoorlijk voorbereid. In alle andere gevallen is het misschien goed om u nog wat beter te verdiepen in het raadslidmaatschap. Daar helpen we u uiteraard graag bij.

 

Wilt u meer informatie over deze test, of de professionele en persoonlijke ontwikkeling van raadsleden? U kunt contact opnemen met Lex Bruijn via telefoonnummer 06 53 79 03 15 of l.bruijn@bestuursacademie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:
info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

Meer nieuws

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bloggers

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...
 • ONDERHANDELEN 
 ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...

  Onderhandelen

  ONDERHANDELEN ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...
 • VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? 
 In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...

  Argumenteren

  VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...