of 59232 LinkedIn

Een eerste kennismaking met het wetsvoorstel Normalisering rechtspositie ambtenaren 2017

Reageer

De Tweede Kamer heeft onlangs ingestemd met het wetsvoorstel Normalisering rechtspositie ambtenaren. Hierdoor wordt het arbeidsrecht in de marktsector ook van toepassing op het overgrote deel van de ambtenaren. De Eerste en Tweede Kamer hebben ook ingestemd met wat nu het wetsvoorstel Werk en zekerheid is.

Hiermee worden een fors aantal ingrijpende wijzigingen doorgevoerd in het arbeidsrecht en het sociale zekerheidsrecht. Overheidswerkgevers en -werknemers worden dus niet alleen geconfronteerd met wat in de volksmond ‘de afschaffing van het ambtenarenrecht’ wordt genoemd, maar ook met een sterk gewijzigd arbeidsrecht. De Eerste Kamer moet nog instemmen met de 'normalisering rechtspositie ambtenaren', maar er is nu al veel vraag naar inzichten in hoe dit straks, vermoedelijk vanaf 2017, voor organisaties kan gaan uitpakken.

 

Tijdens de training Ambtenarenrecht 2.017 verkennen we, vanuit een heldere inleiding, brainstormend welke wijzigingen in de ambtelijke rechtspositie zich nu al met voldoende zekerheid laten voorspellen. Daarnaast maken we inzichtelijk waar de blinde vlekken zitten. Vanuit een open mind krijgt u een antwoord op de vraag hoe het ambtenarenrecht er in de praktijk vanaf 2017 uit gaat zien.

 

Waar en wanneer?
De Meern, 20 maart 2015

 

Meer informatie
Naast deze cursus gaan de Bestuursacademie Nederland en Van Kleef en Partners ook nu al samen aan de slag om de cursusprogramma’s over de ambtelijke rechtspositie aan deze ingrijpende ontwikkelingen aan te passen.
Dat doen we op ten minste twee manieren:

 

 1. In alle modules van de rechtspositiecursussen wordt vanaf heden in toenemende mate de vertaalslag naar het ‘ambtenarenrecht 2.017’ gemaakt.
 2. Ruim voor de invoering van het ‘ambtenarenrecht 2.017’ wordt een, geheel op de nieuwe wetgeving gebaseerd, cursusprogramma aangeboden.

 

Meer informatie en het uitgebreide programma vindt u op onze website.

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Harry van Leiden via telefoon 06 50 24 32 24 e-mail h.van.leiden@bestuursacademie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:
info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

Meer nieuws

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bloggers

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...
 • ONDERHANDELEN 
 ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...

  Onderhandelen

  ONDERHANDELEN ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...
 • VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? 
 In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...

  Argumenteren

  VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...