of 59221 LinkedIn

De nieuwe Omgevingswet - bent u er klaar voor?

Reageer

De Omgevingswet komt eraan! Op 17 juni van dit jaar heeft de minister het wetsvoorstel, met betrekking tot de nieuwe Omgevingswet, naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze nieuwe wet wordt nu al de grootste wetgevingsoperatie van na de Tweede Wereldoorlog genoemd: ruim 60 wetten en honderden AMvB’s worden in één wet, de Omgevingswet, ondergebracht. De nieuwe wet dwingt gemeenten, provincies en andere (decentrale) overheden tot een compleet andere houding en aanpak van het omgevingsrecht. Veel bestaande (rechts-)figuren (bijvoorbeeld uit de Wabo, de Waterwet en de Wro) veranderen ingrijpend. Bent ú voldoende voorbereid op wat komen gaat?

De Bestuursacademie verzorgt op 17 maart 2015 de ééndaagse training 'Nieuwe Omgevingswet' die u het antwoord geeft op de volgende vragen: "Welke instrumenten kent de wet? Wat gaat er veranderen? Waar moet ik nu al rekening mee houden, gelet op de toekomstige inwerkingtreding van de wet?".

Verder op het programma:

 

 • Algehele opzet en inhoud van de Omgevingswet
 • Waarom een nieuwe Omgevingswet? Doelen en achtergrond
 • Instrumenten in de nieuwe wet
  - Omgevingsvisie
  - Programma’s
  - Algemene regels voor de leefomgeving
  - Omgevingsplan
  - Omgevingsvergunning
  - Projectbesluit
  - Milieuonderzoeken
  - Grondexploitatie
  - Relatie met andere wetten, zoals de Awb en de Chw
 • Praktijkcases en discussie
 • Stappenplan: 'Hoe bereid ik mij voor op de nieuwe Omgevingswet'

 

Docent
Uw docent is de heer Lukas Baars. Lukas is juridisch adviseur bestuursrecht/omgevingsrecht. Lukas: "Door mijn uitgebreide ervaring als jurist in zowel de advocatuur als bij de gemeente heb ik een goed inzicht in het bestuurs- en omgevingsrecht ontwikkeld. Ik verzorg onder meer trainingen op het gebied van de nieuwe Omgevingswet. Het is belangrijk goed op de hoogte te zijn van de nieuwe wet, aangezien er een hoop gaat veranderen voor de decentrale overheid! In mijn trainingen 'neem ik je mee' in diverse casussen zodat je kennis goed toe kunt passen in je eigen praktijk. De koppeling ‘theorie-praktijk’ staat altijd voorop! Ik ontmoet je graag in één van mijn trainingen!"

Waar en wanneer?
De training vindt plaats op 17 maart 2015 in De Meern.
Via deze link kunt u zich alvast inschrijven.
 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Marathon 7, 1213 PD Hilversum
Postbus 447, 1200 AK Hilversum
Telefoonnummer 035 – 760 48 50
E-mail:
info@bestuursacademie.nl
www.bestuursacademie.nl

Meer nieuws

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een andere rol voor de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bloggers

Whitepapers

 • Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...

  Beïnvloeden

  Veel overheidsorganisaties hebben de afgelopen jaren hun missie en visie geformuleerd. Hierin...
 • ONDERHANDELEN 
 ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...

  Onderhandelen

  ONDERHANDELEN ' You can’t always get what you want. But if you try, sometimes you...
 • VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? 
 In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...

  Argumenteren

  VOOR OF TEGEN ZWARTE PIET? In oktober – met de komst van de eerste pepernoten –...