of 59250 LinkedIn

Zo vieren ambtenaren vakantie

En route naar de Franse glamping
En route naar de Franse glamping

Grote kans dat u op dit moment met uw partner in de Franse file staat op weg naar een gîte vanwaar u om de dag uit eten gaat. Maar niet te duur, want u geeft niet meer dan 2000 euro uit tijdens deze drie vakantieweken. Als u dit niet herkent dan voelt een van uw collega’s zich zeker aangesproken,  want zo ziet de gemiddelde vakantie van een ambtenaar er uit. Dat blijkt uit het Binnenlands Bestuur ambtenaren-vakantie-onderzoek waar ruim 3000 ambtenaren aan meededen.

Frankrijk ambtenarenbestemming
Er zijn veel francofielen onder het ambtenarenkorps, zo blijkt. Maar liefst 30 procent van degenen die binnen Europa blijven kiezen voor Frankrijk. Opvallend is dat la douce france vooral populair is onder de medewerkers van waterschappen, 40 procent kiest voor dat land. Ook Duitsland blijkt een ambtenarenvakantieland bij uitstek. Zo gemiddeld 20 procent neemt de wijk naar het oosten. Op een derde plek staat Spanje, met gemiddeld 13 procent. Opvallend; het land van de tapa’s en sangria is niet zo populair bij de provincieambtenaar (9 procent) terwijl de waterschappen er wel weer graag vertoeven (18 procent). Overigens is Azië een geliefde bestemming voor de ambtenaren die buiten Europa de ontspanning zoeken. 


Met de auto
De auto blijkt nog altijd het favoriete vervoermiddel naar ‘het grote genieten’. 77 procent van de ondervraagden kruipt achter, of naast, het stuur. Of het dan bij de auto blijft is niet helemaal duidelijk, want 30 procent van de ambtenaren pakt het vliegtuig. Bij deze vraag waren meerdere antwoorden mogelijk. Op de derde plaats staat de fiets als transportmiddel. Bij de optie ‘overige’ werd de camper en de motor vaak gemeld. Eenmaal werd er een wel heel bijzonder vervoermiddel genoemd, namelijk een paard. Wij zijn benieuwd wie die ene ambtenaar is die per knol op reces gaat.


Zuinig

Nederlandse ambtenaren blijven over het algemeen op de kleintjes letten. Het leeuwendeel van de overheidsmedewerkers geeft tussen de 1000 en 2000 euro uit aan de vakantie, 36 procent. Maar er zijn ook luxepaarden die meer dan 5000 euro stuk slaan. We hebben zo’n idee in welke leeftijdsklasse deze opulentie zich voordoet. Want hoe ouder de vakantievierder is, hoe minder er in het appartementje gekookt wordt, blijkt. Want terwijl van de deelnemers tussen de 18 en 30 jaar oud slechts 4 procent elke dag buiten de deur eet, doet 42 procent dit van alle vijftigers die aan dit onderzoek meededen.

Glamping
Het appartement of vakantiehuis heeft een lichte voorkeur als verblijf (33 procent), maar ook de camp-, dan wel glamping is nog altijd een geliefd onderkomen (25 procent). Tot slot blijken de favoriete bezigheden van ambtenaren op vakantie niet schokkend. De meeste vullen de vakantiedagen het liefst met uitrusten en lezen. (37 procent), gevolgd door culturele bezienswaardigheden (23 procent). Voor bungeejumpen, deltavliegen of abseilen zijn de ambtenaren dan weer minder te porren. Slechts 2 procent van de ondervraagden geeft aan graag avontuurlijk sporten te beoefenen tijdens de vakantie.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Brenda op
Een beetje flauw maar toch waar: Ambtenaren hebben altijd vakantie. Die hebben van hun hobby hun beroep gemaakt. Mazzelaars.
Door Arie van Gendt op
Beste reiziger. Van Harken heeft wel gelijk. Jou voetstap op deze aardbol is even groot als 100 olifanten bij elkaar. En die schijten een opper. Als ieder mens zo leefde als u dat hadden we 37 aardbolletjes nodig. Waarschijnlijk bent u momenteel ook al lid van de ANWB en Natuurmonumenten want u moet wel iets terug doen hè. Daar zijn de meeste zogenaamde natuurredders lid van. Blijf voortaan maar lekker thuis. Geniet eens van uw flat. Onbegrensde mogelijkheden hoor.
Door reiziger (milieu vervuiler) op
Beste heer harken misschien heeft u een grote tuin waarin u zich vermaakt en uw naam eer aan doet als dagbesteding en verpozing. Anderen hebben andere behoeftes . Mocht u nog dag tripjes maken vervuild u ons mooie nederland
Door Kees van Harken op
Milieuvervuilers. Blijf lekker thuis.
Door Jan (economisch adviseur) op
Wat een onzinnig onderzoek. Dan kun je net zo goed onderzoeken of ambtenaren vaker rood haar hebben, meer Roquefort-kaas eten, meer nagels bijten en vroeger vaker op hun duim zogen. Binnenlands Bestuur; doe iets nuttigs en zorg ervoor dat er weer niet allerlei zogenaamde "nieuwsfeitjes" over ambtenaren naar buiten worden gebracht, waar andere media mee willen scoren.
Door Leon op
Dit jaar ben ik wezen wandelen in Oostenrijk. Erg mooi land. De bergen daar zijn zo groen als komkommer.
Door Bert op
De meerderheid van de ambtenaren kiest voor luieren en een klein deel durft iets avontuurlijke. In hun vakantie. Maar wellicht geldt dit wel voor het hele jaar. Want ambtenaren zijn bovengemiddeld risicomijdend.

De nieuwswaarde van dit flutbericht is overigens nihil. Komkommertijd inderdaad.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Waarom zou je je aan de uitkomst ergeren. Ik vind het heel herkenbaar en er lijkt mij niets mis mee en ja het is inderdaad komkommertijd.
Door Ferdy (licentiebeheerder) op
Onder welk soort ambtenaren is dit onderzoek eigenlijk gehouden? Ik lees in ieder geval die van waterschappen en provinciale ambtenaren, maar is dit het dan, want dat lijkt me niet erg representatief voor het gehele ambtenaren korps.